x

Kai Martin & Stick! + Commando M Pigg
Musikens Hus
D. 2016.28.05 Kl. 20:00

Musikens Hus presenterar:
Kai Martin & Stick! + Commando M Pigg
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 28 maj 2016 kl 20.00
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

KAI MARTIN & STICK! släpper NYTT ALBUM och delar kvällen på stora scen med COMMANDO M PIGG. Två legendariska band!

Det var inte nog 2013, då när Kai Martin & Stick! återförenades för att bland annat spela hela succéalbumet ”Röd plåt” från 1982. Gruppen, som inte spelat sedan 1985, kände bums att det fanns mer att ge och mer skulle komma.

Till spelningarna 2014 – bland annat på Liseberg – hade ny musik skrivits.

Den 17 augusti 2015 spelade göteborgarna på Gröna Lunds lilla scen och presenterade ytterligare nytt material. Dagarna efter succéspelningen gick bandet tillsammans med producenten Charles Storm in i hans studio Cloudchamber för att spela in sitt första album sedan ”Uppståndelse!” 1985.

Med Charles Storm, som just nu jobbar med Håkan Hellströms kommande album och har producerat, Mando Diao, Lustans Lakejer med flera, förenar Kai Martin & Stick! dåtid med nutid för en väg in mot framtiden.

Albumet ”Utan titel” kommer i maj och innehåller musik som visar på ett band som rastlöst rör sig i sin samtid med angelägen musik där texterna, som alltid, speglar ett här och nu.

Commando M. Pigg - En av landets riktiga New Wave-pionjärer!

Commando M. Pigg startade i det Sverige då man kunde lära känna varandra på ett lumparlogement. Sommaren 1980 startade Svante Fregert och Anders Karlsmark bandet i det rivningsfärdiga hippiekollektivet Kulan på Götgatan i Stockholm. Trummor, bas och en gitarr på rundgång lutad mot en förstärkare. Snart kom Eva Sonesson som Anders kände från deras städjobb på SJ. Den tio år äldre arkitekten och elektronmusikern Björn Wallgren plockade upp
gitarren.

Efter en demospelning en lördagseftermiddag på Kulturhuset kom första singeln på MNW – ”Dagen utan ände” och sedan det självbetitlade första albumet (1981). En kantig postpunkplatta med avantgardistiska texter som togs emot väl i den öppenhet som rådde, denna längtan efter något nytt som präglade musikscenen precis efter punken.

1982 kom Peter Puders från Lund, som med sitt flyhänta gitarrspel förändrade soundet och gjorde publiken större när andra plattan ”Mot stjärnorna” kom 1983. Året därpå kom plattan ”En stjärna bland faror” producerad av Olle Schedin från The Global Infantilists där författaren Mare Kandre var sångerska.

Commando M Pigg turnerade under dessa år i början av 80-talet runt Skandinavien med ett växande rykte som explosivt liveband, med den där exceptionella sångerskan med det stora röstomfånget och gitarristen som spelade med skruvmejsel och tänderna när inte plektrum fanns tillgängligt. Höjdpunkten på det nordiska turnerandet var en spelning på Roskildefestivalen 1983. 1984 slutade Svante Fregert i bandet och flyttade till Spanien och därmed var det dags för Commando på engelska.

Efter annonsering i tidningen Schlager 1985 hittade CMP en ny trummis, Robert Halldin från Uppsala. Han spelade på det första engelska albumet ”Time Beats” (1986). ”Time Beats” resulterade i ett tyskt skivkontrakt med bolaget Fuego i Bremen. Robert flyttade hem till Uppsala och i krogkön till restaurant Riche i Stockholm rekryterade Puders trummisen Anders Hernestam från bandet ”Dom Dummaste”. Trummisproblemet var löst för denna gång.

Åren 1986-90 släppte Commando tre engelska album och turnerade frekvent i Tyskland, Schweiz, England och USA. Bandet sålde skivor i Österrike, Tyskland och guld i Lichtenstein. Polygram tog sig an Commando på den sista skivan ”Battle of the week” (1990). Eva fick barn 1990 och bandet lade sig i träda fram till 2005. Commando gjorde då en bejublad comeback på tidningen Schlagers 25-års fest som sedan följdes av en spelning vartannat år. Arbetet med nya låtar har pågått i 5 år vilket har lett fram till det nya albumet ”När dom dumma har fest” som släpps i april 2015.

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook