x

The Lumineers
Berns
D. 2016.08.05 Kl. 20:00

Det amerikanska folkrockbandets stora genombrott kom när ”Ho Hey”, som skulle komma att bli bandets första singel, användes i säsongsfinalen av tv-serien Hart of Dixie. Tittarna blev förälskade i den medryckande melodin och deras entusiasm resuterade i omfattande buzz på sociala medier i USA. Det dröjde inte länge förrän nationell radio plockade upp ”Ho Hey” och kort därefter var den internationella succén ett faktum. En platinaskiva, 230 miljoner lyssningar på Spotify och 62 veckor på Billboard senare är The Lumineers tillbaka med sitt andra album, Cleopatra. Ett album publiken exalterat väntat på i nästan fyra år. Den 8e april släpps albumet, och den 8e maj får vi ÄNTLIGEN chansen att uppleva det live på Berns i Stockholm.

Cleopatra är skriven, producerad och inspelad under fullständig artistisk frihet vilket gett Wesley och Jeremiah möjligheten att experimentera med nya sounds och djärvare texter. Det akustiska ljudlandskapet, transparensen i texterna och den romantiska själen kvarstår, och i kombination med bandets nya influenser kan vi definitivt förvänta oss stordåd från The Lumineers i år.

The Lumineers startade som en duo år 2002 när originalmedlemmarna Wesley Schultz och Jeremiah Fraites möttes under minst sagt ovanliga omständigheter. Jeremiahs bror, tillika Wesleys bästa vän, gick bort i en överdos och i detta fann de båda musikerna varandra och möjligheten att kanalisera sin sorg genom skapandet. Så bildades The Lumineers. Några år senare hittade dem den skönsjungande cellisten Neyla Pekarek via en Craigslist-annons och så var det fullskaliga The Lumineers redo att ta över världen.

“We believe in this music. It’s a true labor of love. We just want to keep reaching more people with our songs.” Wesley Schultz, 2016.


Åldersgräns 18 år

Kom ihåg att hämta ut din biljett!
Make sure to pick up your ticket!

Biljettförsäljningen slutar 20.00 samma dag som eventet. Se till att hämta ut din biljett!

Mer information, besök: www.berns.se