x

Professor P Och Dj Akilles
Uppsala Konsert & Kongress Sal C
D. 2016.01.04 Kl. 20:00

SUPPORT: Muhammed Faal

Kritikerrosad duo som varit en signifikant del av den skandinaviska hiphopscenen i över ett decennium. De levererar högkvalitativ hiphop starkt influerad av rapmusik så som den lät på den amerikanska östkusten under 80-talet. En väloljad duo - DJ och MC - och en av Sveriges bästa liveakter. De ger alltid 110 %.

Med släpp som Maintain EP, The Realism och Brews & Good News EP har de under senare år befäst sin plats även på den europeiska hiphop-scenen. De har samarbetat med en lång rad välrenommerade rappare, som Masta Ace, Planet Asia, Rah Digga (Flipmode Squad) A.G (DITC), Blu (Blu & Exile), Sadat X (Brand Nubian), Promoe (LoopTroop Rockers), Timbuktu, Adam Tensta, Daniel Adams-Ray och Cleo för att nämna några. Professor P & DJ Akilles har dessutom varit förband till klassiska hiphopakter som De La Soul, Talib Kweli, Onyx, Oddisee och Diggin' in the Crates - en kvalitetsstämpel som heter duga.
Förra året släppte Professor P & DJ Akilles fyra EP:s. Inspirationen till musiken är hämtat från årets skiftningar vilket hörs på titlarna; Winter, Spring, Summer och Fall. De fyra EP-släppen blev tillsammans den hyllade fullängdaren ”All Year, Every Year”.

I oktober 2015 tilldelades Professor P & DJ Akilles ett stipendium av föreningen Musikens Hus Vänner som möjliggör en musikalisk resa till Tokyo i mars 2016.

SUPPORT:
Muhammed Faal debuterade under förra året med grymma EP:n ”Full Tank”. Han har samarbetat med 2pacs grupp The Outlawz, Ken Ring, Mwana och mer. Med sitt energiska sound är han med säkerhet på väg mot ett blomstrande framtid. Denna kväll supportar han Professor P och Dj Akilles.

Stående publik.

Konsertlängd:

www.proandak.com
www.facebook.com/proandak
www.youtube.com/loyaltycrew

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner