x

Naser Razazi
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2016.28.05 Kl. 19:00

Konserten med Naser Razazi ställs in på grund av sjukdom. Biljetter återlöses senast 28 juni 2016.

Ett efterlängtat återbesök! För drygt ett år sedan gjorde Naser Razazi en konsert - BEST OF SWEDEN – hos oss på Uppsala Konsert & kongress tillsammans med några av Sveriges okända världsstjärnor. Nu kommer han tillbaka med ny spännande musik med rötterna i den kurdiska traditionella musiken.

Denna gång leds orkestern av violinisten och kompositören Pedram Shahlai. Han är född i den kurdiska delen av Iran och flyttade till Sverige i mitten av 90-talet. Han har utvecklat ett eget sound som hämtar inspiration från såväl pop som folkmusik.

Naser Razazi arbetade som lärare men den karriären tog slut då han blev fängslad under revolutionen i Iran och kurdernas frihetskamp. Hans kamp för kurdernas rättigheter fortsatte dock efter frisläppandet och har starkt påverkat hans musik. Naser har spelat in över 600 sånger på 60 album och medverkat i ett stort antal musikfestivaler och konserter världen över. Vid sidan av sin musikaliska karriär har han författat och översatt böcker och skrivit artiklar om kurdisk konst och musik. Han har även lärt sig kurdiska språkets andra dialekter och behärskar fyra dialekter; Sorani, Kurmanji, Kalhori och Horami. Naser flyttade med sin familj till Sverige 1984.

Konsertlängd:

Paus: Nej

Arrangör: Kulturföreningen Atlas

www.ukk.se