x

IF Popgeni Presenterar: Corb Lund & Crash N Recovery
Storsjöteatern/Studion
D. 2016.20.05 Kl. 19:00

IF Popgeni, Länskulturen och Sensus i samarbete med Rootsy Music presenterar stolt en helskön Country Friday med två av världens just nu hetaste americana/countryband:

Corb Lund & The Hurtin´ Albertans ( Can)

Crash ´N Recovery ( Y/Z)

Storsjöteaterns Studioscen

Fredag 20 maj

Bar och dörrar öppnar kl. 19.00

Första band på scenen kl. 19.30

Förköp: TIcnet och Ticnetombud

Vi älskar när banden vi bokar har kopplingar till det vi gjort tidigare. Nu har vi en artist som delar producent med en och har skrivit låtar med en annan av de bästa artister som någonsin besökt oss och sedan kommer ett tokhyllat band både nationellt och internationellt, ett band som är lokalt för Jämtland och Ångermanland och där två av medlemmarna spelat hos oss många, många gånger i andra konstellationer. Det här kan bli den bästa countrykvällen i Östersund sedan Kris Kristofferson var på Storsjöyran

Pressbilder: http://www.crashnrecovery.com/PRESS.html http://corblund.com/press/

Corb Lund & The Hurtin´Albertans

“One of the best contemporary country songwriters”(Pop Matters okt 2015)

“A roots-driven singer-songwriter who balances wry humor, erudite observation, and poignant lyrics in the vein of Steve Earle or Loudon Wainwright III” (Rolling Stone 2015)??När klassiska amerikanska magasinet Rolling Stone hösten 2015 nämnde de countryakter man skulle ha koll på inför 2016pekade de särskilt på Corb Lund & The Hurtin´Albertans. Corb Lund är ingen ny artist. Hela åtta gånger har han vunnit priset som Kanadas främste country/americanaartist och han har varit nominerad i princip varje år sedan han debuterade. Han har turnerat med den samtida countryns allra hetaste namn Miranda Lambert och Dierks Bentley. Han senaste album är producerat av geniet Dave Cobb som även arbetat med Jason Isbell och Sturgill Simpson. Dessutom har han på det albumet skrivit en låt med ytterligare en Popgeni-bekant, Evan Falkner från Turnpike Troubadours.

Corb Lund är så äkta country man kan vara. Uppvuxen på en farm i södra delen av delstaten Alberta. Pluggade sedan musik i Edmonton innan han startade bandet The Smalls. 1995 solodebuterade han. Sedan har hans framgångar på hemmaplan i Kanada varit enorma. Tillsammans med The Hurtin Albertans har han släppt åtta album. Och under de senaste åren har bandet också alltmer blivit uppmärksammad i USA och Europa.

Crash N Recovery

”Crash n Recovery är ett fantastiskt liveband med enastående publikkontakt” (Sundsvalls Tidning 2015)

Sveriges bästa countryband kommer givetvis från skogarna i mellersta Norrland. Med rötterna i Ångermanland och Jämtland har Crash N Recovery fått alltmer uppmärksamhet. De har släppt två hyllade album. De har vunnit Svensktoppen Nästa 2015. De har nominerats som bästa europeiska band i British Country Music Awards 2014 Nu i mars spelar de som enda svenska band på den stora Country 2 Country-galan i London. De har haft tre högt placerade singlar på europeiska countrylistan. Sångerskan Linda Engström hyllas stort för sin röst och för sina personliga låtar.