x

Puscifer
Cirkus
D. 2016.16.06 Kl. 19:30

Elektrorockbandet Puscifer med Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle) i spetsen kommer till Sverige! Den 16e juni intar bandet Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps via Ticnet den 19e februari kl. 10:00.

Elektrorockbandet Puscifer är Maynard James Keenan, frontfiguren i Tool och A Perfect Circle. Med ständigt roterande musiker som bandmedlemmar och Keenan som den enda fasta medlemmen fungerar Puscifer mer som ett musikaliskt kollektiv än som ett traditionellt rockband. De olika musikerna för ständigt musiken framåt och i olika riktningar, och det hela knyts samman av Keenan som fungerar som Puscifers kreativ ledare.

I höstas släpptes Puscifers tredje och senaste album, Money Shot, som Keenan beskriver som ”mer av allt” - den råa rockmusiken lever mitt bland synthar och datorer och andas liv i det digitala landskapet. Soundet är meditativt och hypnotiskt, och har fått fina recensioner av musikpress världen över. I Puscifer har en rad av olika musiker medverkat och satt sin prägel på projektet, bland annat bland andra Lustmord, Tim Alexander (Primus), Tim Commerford och Brad Wilk (Rage Against the Machine, Ausioslave) och Joey Jordison (Slipnkot, Murderdolls).

Puscifer drog igång the Money $hot – Round 1 Tour dagen efter det nya albumet ”Money $hot” släpptes. Första november 2015 spelade de på Monster Mash Festival i Arizona, och efter det spenderades de kommande sex veckorna med att kryssa från kust till kust och spelade för utsålda arenor runt om i USA. Puscifers turnélineup är Keenan, Mat Mitchell (gitarr), Carina Round (sång), Jeff Freidl (trummor), Mahsa Zargaran (keyboard och sång), samt den nyaste medlemmen, Ministrys Paul Barker (bas). Deras liveframträdanden förenar konsert med teater, och har blivit hyllade i amerikansk press. Nu kommer de till Europa och Sverige för första gången, för att göra en konsert på Cirkus den 16e juni! Biljetterna släpps via Ticnet den 19e februari kl. 10:00.