x

Ida Bang & the Blue Tears
Nefertiti
D. 2016.26.03 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Ida Bang & The Blue Tears
Nefertiti - Göteborg
Lördag 26 mars 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. Det består av fem talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.

Dom bildades 2013 och under de senaste två åren har de hunnit med mycket; blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, släppt en hyllad debut-EP med egenskrivna låtar, och fått goda recensioner. Ida Bang & The Blue Tears är inte dom som lutar sig tillbaka för att vila på framgångarna; i höstas gick bandet in i studion igen för att spela in deras första fullängdsskiva. De vann också nyligen Swedish Blues Challenge och har därmed blivit utvalda att representera Sverige i European Blues Challenge 2016, i Torrita di Siena i Italien.

Bandledaren Ida Bang, den 24-åriga sångerskan, sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, och det går att läsa om henne i Jefferson Blues Magazine (#180, #183).

Ida Bang – s, mnspl.
John Bernström – g.
Leo Henriksson – g.
Patrik Engström – b.
Leo Sund – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook