x

Gabriel Kelley
Musikens Hus
D. 2016.19.03 Kl. 20:00

Musikens Hus presenterar:
Gabriel Kelley (US)
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 19 mars 2016 kl 20.00
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

Gräsrotsfavoriten från Jills Veranda på stora scen!

”Hitta den musiken som gör att dina nackhår reser sig.”

Det var detta kloka råd som en musiklärare gav Gabriel Kelley när folksångaren från Georgia som tonåring var i färd med att upptäcka glädjen i musiken och att utveckla sin egen smak...
Dessa ord har allt sedan dess blivit Kelleys livsmål inte bara som entusiastisk lyssnare utan även som den singer-songwriter han blivit. En som skriver från hjärtat och strävar efter att komma i kontakt med sin publik på en djup, personlig nivå.

Denna mission har tagit honom runt jorden: Från familjens farm i lantliga Georgia, till en musikskola i Lerum... från en framgångsrik karriär som låtskrivare i Nashville till klubbar i nästintill varenda stad i USA.

Med en röst som karakteriseras av sin kontemplerande eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley spelat in två album, dels debuten It Don’t Come Easy men även fjolårets Lighter Shades of Blue. Mest av allt har Gabriel Kelley utvecklats till en hemmasnickrad artist med ett stort gräsrotsfölje av fans.

Nu ger han sig ut på ett nytt äventyr under 2016 - dels ska Lighter Shades of Blue komma ut internationellt (tack vare att Gabriels skivbolag är svenskt så har vi fram till nu fått ha albumet för oss själva) och dels ska han, med sina succéartade framträdanden i SVT-programmen Jills Veranda respektive Musikhjälpen, ge sig ut på inte bara en, utan TVÅ svenska turnéer under året.

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook