x

The Neal Morse Band
Skandiascenen, Cirkus Djurgården
D. 2019.01.04 Kl. 20:00

THE NEAL MORSE BAND släpper januari 2019 THE GREAT ADVENTURE - uppföljaren till 2016 års mästerverk, dubbelkonceptalbumet The Similitude of a Dream, och följer upp det med en världsturné där Kulturpunkten/Progressive Circus har den enormt stora glädjen att arrangera tre väldigt ambitiösa och musikspäckade konserter på exklusiva spelställen i Norden, inklusive på fantastiska Skandiascenen i Stockholm 1 april.

Med på både album och turné finns några av världens vassaste musiker i form av megatrummisen MIKE PORTNOY (från Dream Theater, Twisted Sister, Avenged Sevenfold, Transatlantic, Flying Colors, Sons of Apollo m.fl), ERIC GILLETTE på flyhänt gitarr och sång (även Mike Portnoy’s Shattered Fortress mm), BILL HUBAUER på keyboard och sång samt RANDY GEORGE på bas. Och såklart är NEAL MORSE själv med på gitarr, keyboard och sång.

THE GREAT ADVENTURE är i sann Neal-anda ett nytt dubbelkonceptalbum sprängfyllt med minst lika dynamisk, komplex och gåshudsframkallande musik som vanligt. Storyn är återigen baserad på John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress från 1678, eller Kristens resa, som den heter i svensk översättning. Denna gång är det Kristens övergivna son berättar sin historia genom musiken. Bandet själva är mycket entusiastiska över vad de skapat med det nya albumet, och jämför det med Sola Scriptura och Snow utöver The Similitude of a Dream.

Utöver THE GREAT ADVENTURE kommer bandet att bjuda på en lååång kavalkad av några av Neal Morse’ starkaste verk. Det blir en progressiv rockfest av toppkaliber som ingen musikintresserad får missa!