x

Musikriket - Sousou Och Maher Cissoko
Nöbbele Bygdegård
D. 2016.22.04 Kl. 19:00

Möt Sousou och Maher Cissoko i intimt duoformat på kora, gitarr och sång.

Sousou och Maher Cissoko från södra Sverige och södra Senegal är ett av Sveriges mest uppskattade världsmusikband. De har turnerat i Kanada, USA, Afrika, Asien och i flera länder i Europa med spelningar på både jazz-, folk-, världsmusik- och stadsfestivaler, konsertsalar, klubbar och skolor. Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou och Maher Cissoko.

Sousou och Maher växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till den västafrikanska koran (en harpluta) som förde dem samman. En viktig riktlinje för trubadurkulturen som koran är del av är att bevarandet av musikarvet sker genom att dess musiker ständigt söker nya vägar. I Sousou & Maher Cissokos tolkning innebär det magnifikt koraspel och själfull sång kombinerad med en rytmisk energi och influenser från reggae, mbalax, folk, soul och jazz.


Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

“Vi arbetar ständigt på att finna och utveckla våra uttryck, skapa egna sånger, öppna våra hjärtan och hitta våra egna röster. Tiderna förändras och vi lever i en global värld där allt är sammankopplat. Vi vill fortsätta att sprida hopp och kärlek över världen” / Sousou och Maher Cissoko

Konserten varar ca 95 min, inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Vägbeskrivning: Följ skylt Idrottsplats vid väg 122.