x

Könsförrädare + Agent Blå + Overjoyed
Fängelset
D. 2016.09.04 Kl. 19:00

Fängelset & Emil Agrell presenterar:
Könsförrädare + Agent Blå + Overjoyed
Fängelset - Härlanda park hus 15 - Kålltorpsg. 2
Lördag 9 april 2016 kl 19.00
På scen c:a 19.30
13 års åldersgräns - alkohol & drogfritt.

- Könsförrädare bildades 2011. Det var delvis en reinkarnation av den verksamhet de hållit på med under uppväxten i Luleå – ett punkigt popband som turnerade främst i Norrbotten och Västerbotten och höll låg profil. Med Könsförrädare blev det annorlunda.

Nya albumet End of History släpptes i september 2015 i Sverige och Danmark och behandlar allt ifrån poliser och nyfascism till gentrifiering och personliga kriser. Texterna handlar om att längta efter förändring, om att söka sig nya utgångspunkter och positioner. Musikaliskt återspeglas detta i ett mera aggressivt sound, utvecklat under de turnéer som hunnit avklaras sedan debutalbumet.

Könsförrädare är Robin Bernhardsson, Alina Björkén, Måns Lundstedt och Janinne Sandström Oja. “End of History” följer upp den kritikerhyllade debuten “Curse All Law” från 2013 som bland annat fick en svensk nominering till Nordic Music Prize.

Att gå på konserter och bara se män uppträda, att se män välja andra män som medmusiker om och om igen gjorde den förlusten större – Luleås musikscen tycktes gång på gång tappa de få kvinnor som funnits där. När Könsförrädare sedan bildades fanns det en instinktiv motreaktion, innan ens musikens riktning var klar: Det var åtminstone inte bara ännu ett djävla killband. Men det har blivit till något större, och kommit att handla om så mycket mer; asylrätt, feminism och nationalstatens kollaps. Att inte bli en vara, att inte göra politisk konst och musik till ännu en sak kapitalet har kontroll över.

http://www.headstomp.com/konsforradare
facebook.com/konsforradare
konsforradare.tumblr.com

Agent Blå
- Gillar du övrigt som släpps på Luxury så kommer du älska det här. Agent blå är allt jag älskar med popmusik, skriver Rasmus Hansen från Agent blås skivbolag Luxury.

Och vi kan inte annat än att hålla med, det här är något i särklass. Westkust och Makthaverskan har fått konkurrens om den blågula indierockstronen. Agent blå påminner oss om nittiotal, Broder Daniel, tonårsångest och gula blend. ”Strand” är en av årets bästa svenska popsinglar.
Text från HYMN’

https://www.facebook.com/agentbla/

- OVERJOYED är ett band från hjärtat av Göteborg. När den fantastiska sångrösten mixas med starka gitarrslingor och dansig pop så är det ingen som står stilla i publiken, men om någon skulle göra det så får OVERJOYED dem att röra sig ändå. Bandet ska snart in i studion för att spela in sitt debutalbum. OVERJOYED spelar Swedepop. OVERJOYED består utav Tobias Ringsten, Hampus Högdahl, Emil Agrell och Einar Thörn.

http://www.facebook.com/alliahband/

www.fangelset.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook