x

Europe
Solgården, Tylösand
D. 2016.13.07 Kl. 19:00

Live Nation och Nöjet Konsert presenterar EUROPE // Solgården, Tylösand Ons 13/7

Europe - ett legendariskt namn på ett legendariskt band. Nu tre decennier efter att de bildades och efter miljontals sålda plattor världen över, så är de starkare än någonsin.

Joey Tempest, John Norum, Mic Michaeli, John Levén och Ian Haugland släppte sitt tionde album ”War Of Kings” i mars 2015 och i sommar kommer vi alltså för första gången kunna se dem på Solgårdens scen i Tylösand - en drömbokning för Nöjet Konsert!

Allt startade i Upplands-Väsby utanför Stockholm. Joey och John träffades och bildade bandet Force, inspirerade av brittiska band som Thin Lizzy, Led Zeppelin och Deep Purple, och på tal om senaste plattan ”War Of Kings” så säger de att det är skivan som de alltid har velat göra, i sann anda från just Zeppelin och Purple.

På den tiden var det dock inga skivbolag som ville ha med de 17-åriga killarnas demos att göra, men i och med namn-bytet till Europe och vinsten i Rock-SM 1982 så förändrades allt. Priset var ett skivkontrakt och redan debuten ”Europe” från 1983 gjorde bra ifrån sig, främst i Sverige och Japan.
När andra albumet ”Wings Of Tomorrow” släpptes nappade snart ett av världens största skivbolag, och då fanns det ingen väg tillbaka. Tredje albumet ”The Final Countdown” sålde sju miljoner exemplar över hela världen och singeln med samma namn var etta i 25 länder - och håller än idag som anthem i alla möjliga sammanhang.

Europe hade gjort det, och sen rullade det bara på. Efter den världsomfattande turné som följde det femte albumet ”Prisoners In Paradise” 1991 konstaterade man att tio år av mer eller mindre oavbrutet spelande och turnerande fick vara nog och Europe behövde en paus.

2004 var de tillbaka, med albumet ”Start From The Dark”. Planen var att långsamt återknyta kontakten med fansen och musikvärlden och trots att många förvånades över det tunga och oslipade soundet på comebacken, så blev det en bra plattform att bygga vidare från.

I och med 2006 års ”Secret Society” började den brittiska musikpressen att ta dem på allvar, vilket ledde till återkommande spelningar i Storbrittanien och en växande skara fans av det ’nya’ Europe. Återkomsten var ett faktum och med ”Last Look At Eden” 2009 så nådde bandet sin största framgång sedan pausen, bl a med hjälp av titel-spåret och balladen ”New Love In Town”. Albumet innebar också en comeback i toppen av den svenska albumlistan.

Med albumet ”Bag Of Bones”, singlarna ”Firebox” och ”Not Supposed To Sing The Blues” samt ett fortsatt turnerande fortsatte fanskaran att växa och efter att nu senast alltså enligt de själva fått fram det ultimata albumet med ett såväl stort och klassiskt som vitalt och uppdaterat sound så är de äntligen hemma.

”Hallå där, vi tog den långa vägen. Men vi ville att det skulle bli rätt. Det har tagit oss 10 år och oräkneliga turnéer sedan återföreningen, men nu är vi här, och vi har gjort det på vårt sätt!” Joey Tempest, 2015


Lite saker att tänka på:
Grindarna öppnar 19.00
Kom i god tid.

Vi har försäljning av Öl o Vin etc. samt god mat.
Medtag i möjligaste mån kontanter, för att snabba på köerna.
Paraplyer, stolar, kameror, bandspelare, husdjur får ej tas in på området.
Ej heller egen mat o dryck.
Åldersgränsen är 18 år ( 13-17 år i målsmans sällskap )


www.nojet.se