x

Ted Ström & Söner
Musikens Hus
D. 2016.27.05 Kl. 20:00

Musikens Hus presenterar:
Ted Ström & Söner - Vintersagor och sommarskrönor
Musikens Hus - Göteborg
Fredag 27 maj 2016 kl 20.00
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

En av landets största låtskrivare på stora scen!

På 70-talet var Ted en av de tongivande i gruppen Contact, som tidigt präglades av den svenska folkmusiken och samarbetet med Skägmmanslaget och Ted skrev bl a låtar som Hon kom över mon, Samma vindar och Vargarnas natt i den andan.

Contact blev riktigt ”stora” och turnerade i såväl svenska folkparker som i
Norge och spelade på festivaler som Ruisrock i Åbo och som första svenska grupp på Roskildefestivalen 1972 för att senare samma år upphöra som band med flaggan i topp. Contact återuppväckte sig själva vid flera tillfällen och 2004 kom gruppens samlingsalbum Samma vindar, samma dofter.

1973 fick Ted jobb på Norrbottensteatern i Luleå där han också startade gruppen Norrbottens Järn, som debuterade 1975 med succéplattan Drömmarnas Värld där Ted skrev de flesta av låtarna som t ex Jag och du, Drömmarnas värld och Konserverad gröt.

Ted fortsatte att framträda och göra plattor som soloartist under 80/90 - talen och en av hans mest kända låtar, Vintersaga från 1984 fick i år en rejäl exponering då en nyinspelning med Amanda Bergman, producerad av Oskar Linnros, utgjorde grunden till Volvos senaste reklamkampanj.

1974 träffades Ted och Lasse Molin på Stadspuben i Luleå och det blev starten till ett långt samarbete där Ted kom att göra musiken till nästan alla Lasses filmer och tv-serier och Ted spelar ofta t ex temat till Tre Kärlekar vid sina framträdanden.

Under flera år spelade Ted med gitarristen Torbjörn Carlsson och Björn J:son Lindh fram till att Björn så sorgligt gick bort 2013.

Nu spelar Ted sedan flera år med sönerna Albin på gitarr och Johan på keyboard och
slagverk. Repertoaren innehåller låtar från åren med Contact och Norrbottens Järn,
”Molinmusik” som Tre Kärlekar och framför allt Teds låtar från alla år som soloartist,
tex En dans på knivens egg, Snö och inte minst Vintersaga.

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook