x

QUEENIE - REMEMBER WEMBLEY
Katalin
D. 2016.04.11 Kl. 20:00

Med hundratals konserter i hela Europa och delar av Asien sedan 2006 har Queenie fått entusiastiska fans över hela världen. År 2008 spelade Queenie som huvudband på världens största queen – festival i Montreux, inbjuden av Freddie Mercurys ”personliga assistent” Peter Freestone själv.

Första stegen i karriären för detta fantastiska band var deltagande i upplagan av tv-serien ”I Got Talent” inför miljontals passionerade TV-tittare fick Queenie sitt fantastiska genombrott.

Queenie, genomför alla låtar på de ursprungliga instrumenten, ingen inspelad musik på trackmaskin, på exakt samma sätt som Queen gjorde. Kombinationen av original instrumentering, och Michael Kluch fantastiska röst gör varje show till en unik och imponerande levande upplevelse full av energi.

Autentiska kostymer och en massiv stage och ljud/ljusproduktion gör showen till en unik upplevelse.

En kväll fylld av megahits som Radio Gaga, I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are The Champions och många, många fler.

THE SHOW MUST GO ON

------------------------------------- ---

"BRILJANT TOLKNING AV QUEEN.

Att som band leva upp och kopiera queen, är inte enkelt och kräver en hel del. Det kräver för det första en sångare som har ett enormt röstomfång och som når så högt att många messosopraner skulle bli avundsjuka. Michael Kluch i Queenie, det band som bildades 2005 i Tjeckien, har en sådan röst och energi som krävs. Michael Kluchs röst och uppträdande, är det som gör bandet till utmärkta Queentolkare. Han backas upp av kompetenta musiker, där gitarristen Rudolf Neumann sticker ut.En kväll fylld av underbara låtar som får hela kroppen att brista ut i rörelse och tacksamhet."

- Hans Järeby Jönköpingsposten

-----------

Ostoppbara tributgruppen Queenie fick stående ovationer i Gävle Konserthus

Som sista nedslag på sin pågående Sverigeturné kom tributgruppen Queenie till Gävle i lördags. På exakt samma datum fyrtio år tidigare släppte originalgruppen Queen sitt hyllade album "A Night At The Opera". Ett fullsatt Konserthus hade bänkat sig för att återuppleva de klassiska låtarna.

Låten "One Vision" hinner knappt komma igång innan det står klart att kvintetten vet vad de håller på med. Soundet är mitt i prick och sångaren Michael Kluch har både looken och utstrålningen på sin sida - för att inte tala om rösten. Det är nästan läskigt hur mycket av Freddie Mercury som finns med i sångstämman när gruppen i låt efter låt fångar essensen av originalen. Publiken står upp och dansar, sjunger med och klappar i stort sett hela tiden, och gruppen får stående ovationer efter flera låtar. När den sista tonen av "We Are The Champions" klingat ut kan kvällen summeras som ett väldigt bra fyrtioårsjubileum till en fantastisk skiva.

Christina Smedbakken GÄVLE DAGBLAD 21/11 2015

Tider
Insläpp kl 18.00
Start kl 20.00
Spellängd: 2 x 45 minuter