x

Freddie Gibbs
Kulturbolaget
D. 2016.20.05 Kl. 21:00

Albumaktuella Freddie Gibbs till Sverige i vår!

Freddie Gibbs är rapparen som uppskattas lika mycket av sina kollegor som kritiker och fans.
Med tre hyllade albumsläpp bakom sig är Indiana-rapparen helt klart ett av de mest intressanta namnen just nu. När årstiderna når gränslandet mellan vår och sommar välkomnar vi Gibbs tillbaks till Sverige!
20 maj på KB i Malmö är det som gäller!

Albumen "ESGN" (2013), "Piñata" (2014) och senaste släppet "Shadow of a Doubt" (2015) har samlat på sig höga betyg från kritiker och Gibbs fanbase har vuxit stadigt de senaste åren. Hans lugna och släpiga rap har på senaste tid skapat ett namn för Gibbs i branschen och genererat samarbeten med rappare som Black Thought, Gucci Mane, Danny Brown, Raekwon, Scarface och givetvis samarbetet med den omtyckta producenten Madlib som resulterade i det andra albumet "Piñata".

Men det är det senaste albumet "Shadow of a Doubt"  som har inneburit att Freddie Gibbs har tagit nästa kliv i karriären. Med sin innovativa ljudbild och låtar som "Careless", "10 Times" (med Gucci Mane och E-40) och "Mexico" har albumet redan miljontals spelningar och blev snabbt en favorit hos många rapfans, världen över.

Så fort solen har tinat upp gatorna i Malmö får vi chansen att se "Gangsta Gibbs" blanda hård leverans med bakåtlutad och lugn rap, som bara han kan.

***

Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 20:00
På scen 21:00

Rullstolsbiljett betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Biljetterna säljs ur begränsad allokation.