x

Live at Konserthuset - Gunnar Danielsson
Örebro Konserthus
D. 2016.12.04 Kl. 19:30

Välkommen till Örebros nya livescen i konserthusets restaurang. En plats för dig som gillar musik i en avslappnad miljö, gärna i kombination med mat och mingel.

På vår scen kan du se och höra musik i världsklass, kom hit och bli överraskad! Artisterna på Live at konserthuset är handplockade av Live at Heart där samtliga har gjort stor succé.

Kulthjälten Gunnar Danielsson är tillbaka igen!

Gunnar Danielsson är en av den svenska musikhistoriens mest skandalöst förbisedda storheter, både som artist, låtskrivare och textförfattare. Med sina senaste singlar, album och bejublade framträdanden har han de senaste åren svarat för en av de mest efterlängtade återkomsterna på den svenska rockscenen.

Drygt 40 år in i en färgstark karriär, som bl.a har sett Gunnar Danielsson fronta spektakulära konstellationer som Danielsson/Pekkanini, Risken Finns och Ensamma Hjärtan (vars klassiska Hal som en ål hördes i Marianne Lindberg de Geers uppmärksammade pjäs Johnny Boy om Björn Afzelius, men på sjuttiotalet bannlystes av Sveriges Radio), har den strängspelande ordvrängaren de senaste åren gjort en hejdundrande comeback i form av dels hela den rika solokatalogen återutgiven i digital form samt den tidigare i höstas utgivna best of-samlingen All Ze Best, dels fjolårets retrospektiva singel Med andra ögon nu ochsenaste albumet Faller på plats.

Gunnar Danielsson inledde sin lika långa som musikaliska karriär som ena halvan av den mytomspunna duon Risken Finns, som i mitten av sjuttiotalet helt skrev om regelboken för hur man får låta, säga, se ut och uppföra sig på en svensk scen. Därefter bildades Ensamma Hjärtan för att överta rollen som ett av Sveriges i särklass bästa liveband. Med Ensamma Hjärtan spelade man bl.a in den Gunnar Danielsson-komponerade klassikern Hal som en ål, som blev bannlyst och svartlistad av Sveriges Radio.

Ännu större framgångar och mer uppmärksamhet fick dock Gunnar Danielssons nästa projekt Danielsson-Pekkanini, som efter debutsingeln Ishockey & Fotboll slog till med med kultklassikern Som sommaren – en odödlig sommarhit vars melodi fortfarande sjungs på läktaren av IFK Göteborgs fotbollsupportrar.

Senaste singeln Med andra ögon nu är en stillsamt radiovänlig betraktelse över en färgstark karriär som alltså inleddes redan i början på 70-talet. Men sin personligt retroaktiva betraktelse över det egna nuet i bagaget är Gunnar Danielsson välkommen in i finrummen igen!

Plats: Örebro Konserthus, restaurangscenen
Biljettpris: 120 kr inkl serviceavgift
OBS: Köp av konsertbiljett krävs, även om ni bokat bord.

Biljetter köps på www.ticnet.se, Örebrokompaniet samt i biljettkassan på Örebro Konserthus 30 min innan konserten.