x

Nadia Nair
Nefertiti
D. 2016.12.03 Kl. 20:00

Nefertiti presenterar:
Nadia Nair
Nefertiti - Göteborg
Lördag 12 mars 2016 kl 20.00
Ålder 18 år

Nadia Nair är aktuell med debutalbumet Beautiful Poetry och firar releasefest på Nefertiti!

Den 12 mars får vi höra en av Sveriges mest spännande röster Nadia Nair, med sig har hon sitt sexmannaband med kör. Det kommer att bli bra, väldigt bra. Missa inte!

Debut-EPn släpptes 2013 – ”The Bon Voyage EP” och blev väl mottagen och Nadia hyllades för hennes djupt personliga röst och texter.

Nu aktuell med debutplattan ”Beautiful Poetry" som släpps den 4 mars är inspirationen hämtad från sånt Nadia själv vuxit upp med – indisk musik, tunga 90-tals hip hop beats, atmosfäriska gitarrer som går från Hendrix till att låta som sitarer.

Men ledorden Back to the roots! Back to basic! skapar Nadia en frihet i musikens värld där musiken får utgöra ett eget fack samtidigt som hon nyfiket letar efter en plats mellan kulturer.

I låtar som ”Blow" och ”Something Something Something” hör man lånade toner från orientaliska skalor, en rå soul och en röst som ljuder jazz.

Det är karga Norden och rastlösa somrar i Malaysia där analoga blandas med det organiska instrument och skapar ljud som har något nostalgiskt i sig, och väldigt lätt hamnar lyssnaren i ett hypnotiskt mantra.

Dj support XAPPA

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook