x

Ane Brun, Support: Iiris Viljanen
Kulturens hus - Stora salen
D. 2016.23.09 Kl. 19:30

I höstas släppte Ane Brun sitt album When I’m free, som är hennes första studioalbum sen 2011. Ane Brun och hennes band har efter det varit ute på en stor Europaturné som nu under våren 2016 landar i Danmark och Sverige.

Ane Brun slog igenom med albumet ”Spending time with Morgan” 2003. Idag är hon en av våra mest hyllade singer-songwriters som ständigt expanderar sitt artisteri och imponerar på sin publik. Under åren som gått har hon inte bara skaffat sig en trogen publik här i Skandinavien, i stora delar av Europa drar hon fulla hus till stora, etablerade scener. Intresset i USA har också börjat vakna på allvar.

When I´m free har en större ljudbild än vad vi kanske tidigare förknippat Ane Brun med. Med stort band och stora låtar blir det en annan sorts dynamik som gör live-upplevelsen mer stämningsladdad än någonsin. Om var Ane Brun befinner sig rent musikaliskt säger hon själv: ”På samma sätt som jag mognat till att bli den jag är i dag, har min musik vuxit. Jag känner att jag i dag befinner mig på en plats där mitt unga jag och 39-åringen i mig sammanfaller”.


Support: Iiris Viljanen
Det är inte viktigt att hon heter Iiris Viljanen. Inte viktigt att sången är österbottnisk, klara Vasatoner
och pratsjungande med eko från 60-talets tomma kaféer. Det är inte viktigt att musiken
kreativt pianodriven slår an ditt hjärta från första sekund, klassiskt ack så modernt. Det är inte
viktigt. Det är viktigt att du lyssnar. För du har aldrig hört något liknande.

Arr: Kulturens hus