x

Damien Rice
Cirkus
D. 2016.22.06 Kl. 19:30

Att kalla Damien Rice för sin generations mest prominenta singer-songwriters är inte en överdrift. Låtar som "9 crimes", "The Blower's Daughter" och "Cannonball" satte tonen för många efterföljande artisters sound och vi är väldigt stolta över att berätta att denne irländske singer-songwriter besöker Cirkus, Stockholm den 22 juni. Dagen före uppträder han på Sofiero, Helsingborg med José González och Ane Brun.

När Damien Rice, efter åtta års tystnad, släppte sitt tredje album My Favourite Faded Fantasy, var förväntningarna höga. Trots att Damien Rice själv inte haft kommersiell framgång som mål, infriades både kritiker och fans förhoppningar och albumet togs emot med värme.

Ett genuint ointresse för musikbranschens kommersiella sidor gjorde att Damien Rice under en lång tid undvek de stora scenerna. Ett år gjorde han sitt enda framträdande på en karaokebar i de norska fjordarna – gratis. Det som slutligen gjorde att han hittade tillbaka till en större arena och började skriva musik igen, var dels en lång period av självreflektion och dels samarbetet med Rick Rubin som producerat det tredje albumet.

I Damien Rices texter är varje stavelse fylld till bristningsgränsen med känslor, där orden och ackompanjemangen vävs samman till en otroligt lidelsefull och melankolisk slutprodukt, som inte sällan fått illustrera och verka som soundtrack till både filmer och TV-serier.

Att se Damien Rice live är något alldeles speciellt. Det är musik som växer när den upplevs direkt från sin skapares läppar, och sedan förstärks för varje millimeter den rör sig mot publiken.


Arrangör: Lugerinc AB
Åldersgräns: 13 år
Support: My Bubba