x

Elin Ruth
Växjö Teater
D. 2016.28.04 Kl. 19:30

Efter förra sommarens skivsläpp med albumet "Debris" och den hyllade julturnén tillsammans med The Refreshments ger sig Elin Ruth i April 2016 ut på akustisk turné.

Hösten 2014 kom hennes sjätte album, Here Comes the Storm. Skivan spelade in i legendariska Daptone House of Soul i Brooklyn NY och hennes kärlek till soul och blues har för första gången blommat ut på allvar.
Elins ord och musik har alltid speglat var hon har befunnit sig i livet för tillfället. Samtidigt har hon har haft förmågan att förvandla dagboksanteckningar till tidlösa låtar.
Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel.
Musiken har haft drag av folkrock, pop, ballader, country, artpop och soul. Ibland har den varit sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk. Lite som hennes liv, också ombytligt både i fråga om kärlek, visuell framtoning och rent geografiskt: flytten har gått från Mönsterås via ett decennium i Stockholm till Queens, New York, där hon numera bor med sin amerikanske make.
Here Comes the Storm är det tredje albumet på Elins eget skivbolag, Divers Avenue Music. Det handlar enligt upphovskvinnan själv om rastlöshet, vandrarlust, att ha svårt att vara nöjd med det man har och viljan att hitta sin egen väg. Om "människor man sårat, blivit sårad av och om människor som man aldrig kommer sluta älska".

– Jag har alltid undrat varför mitt liv är så stormigt, erkänner hon. I dag vet jag att det är jag själv som är stormen.

Artister som Mavis Staples, Bonnie Raitt, Linda Ronstadt och Eva Cassidy har fått beröm för sin förmåga att vaska fram pärlor ur musikhistorien och göra dem till sina. Elin har samma förmåga. Skillnaden är att hon själv har skrivit dem.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.