x

The Order of Israfel - Releasefest + Honeymoon Disease + Spine
Sticky Fingers
D. 2016.27.05 Kl. 21:00


Th Order Of Israfel släpper sin nya platta "Red Robes" och kör releasefest på Sticky Fingers Top Floor!

När Tom Sutton lämnade doombandet Church of Misery var det för att förverkliga sin sedan länge fastslagna vision om ett episkt doomband.
För att åstadkomma detta flyttade han till Sverige och slog sina strängar ihop med Patrik Andersson Winberg, ex Doomdogs, Hans Lilja, ex Lotus (som under en period hade Brian Robertson, ex Thin Lizzy, som gitarrist) samt Staffan Björck från Bandet Wildebeest. Tillsammans med sina och bandets Doom-och Heavy Metal influenser, folktoner, twinguitars och känslan av gamla skräckfilmer skapa mörk gudomlig musik.
Snabbt fick bandet ett skivkontrakt av det legendariska bolaget Napalm record ochsläppte i slutet av augusti-2014 sin debutplatta Wisdom!
Responsen var fantastiskt bra runt om i både Europa och USA med mängder av positiva recensioner. Bandet har förutom egna headline-turnéer spelat ihop med både Pentagram och Uncle Acid samt spelat på några av Europas största hårdrocksfestivaler däribland Sweden Rock Festival.

Videon till titelspåret från förra plattan har över 180 000 visningar.
https://www.youtube.com/watch?v=SYlDg5CgjVY
Facebook:
https://www.facebook.com/TheOrderOfIsrafel?fref=ts
Länk till första skivan på Spotify:
http://open.spotify.com/artist/1eCV1pF9Qc1CVO3GNeauP3

Honeymoon Disease är Göteborgs rivigaste rockkvartett! Med ett svettigt sjuttiotalsgung och vråltrimmade gitarriff bjuder de publiken på en tung käftsmäll med eftersmak av band som Thin Lizzy och Kiss.
Med gasen i botten har bandet sedan starten 2014 hunnit släppa två 7-singlar och en fullängdare. Debutalbumet heter The Transcendence och släpptes i november 2015 via Napalm Records. Plattan blev snabbt kritikerrosad i både Europa och USA och är delvis inspelad i studion The Honk Palace med Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters) som medproducent.

Spine