x

Karolina Vucidolac - Ann-marie Henning - Augusto Mattoso "The Brazil Connection" - Karolina Vucidola
Hos Morten Café
D. 2016.06.08 Kl. 15:00

  • Karolina Vucidolac – vocals
  • Ann-Marie Henning – piano
  • Augusto Mattoso (BR) – bass
 
Den här konserten illustrerar ett möte mellan skandinavisk jazz och den brasilianska jazzen och folkmusiken. Den baseras på originalkompositioner av Henning and Mattoso och pärlor ur den rika brasilianska sångskatten. Det är utåtriktat, med nerv o intensitet, men också lyriskt mjukt och skönt sväng med brasilianskt runda kanter. The Brazil Connection är sprungen ur kvintetten med samma namn, som gjorde en succéartad turné hösten 2015 i Sverige. Detta är en intimare version av det bandet.
 
Karolina Vucidolac har i över 10 år haft ett nära samarbete med några av Brasiliens främsta musiker. Detta har bidragit till ett tiotal turnéer i Brasil, Sverige och övriga Europa. Hon har också spelat in två skivor i eget namn med lysande recensioner. Karolina anses vara en av de sångerskor som främst representerar den brasilianska musiken i Sverige.
 
Ann-Marie Henning är även kompositör och arrangör, verksam med egna jazzprojekt sedan 1987, bland annat med tentetten Blue Cluster och gruppen Bitches Brew. Hon har under många år samarbetat med Berit Andersson och Gustavo Bergalli. Ann-Marie erhöll 2010 Christer Boustedts minnesstipendium.
 
Augusto Mattoso är en av Brasiliens mest anlitade basister. Han har en stark jazzbakgrund. Han har och en stor kärlek till den skandinaviska jazzen. Genomfört turnéer och skivinspelningar med bland annat Carlos Malta, Leny Andrade, vilka hör till de stora namnen i Brasilien.