x

Franco D´Andrea Trio & Pino Ninfa "In South Africa"
Ystads Teater
D. 2016.06.08 Kl. 17:00

 

Arrangemang under Ystad Sweden Jazz Festival

***
  • Franco D’Andrea (IT) – piano
  • Mauro Ottolini (IT) – trombone
  • Daniele D’Agaro (IT) – clarinet
  • Pino Ninfa (IT) – photography

 

Angeläget fotoprojekt får en underbar musikalisk inramning i denna speciella föreställning.
 
Pino Ninfas projekt i Sydafrika kom till för att beskriva historiska platser förknippade med apartheid i de två stora städerna Kapstaden och Johannesburg men även Soweto som numera är en självständig stad. Ninfas arbete avser att lyfta fram känslan av stolthet, sprungen ur svåra levnadsförhållanden, utan att göra sensation av det. Bilderna har visats på en fotoworkshop som leddes av Pino Ninfa i Kapstaden med barn som bor i Phillippi, ett kåkstad utanför Kapstaden. Ninfa har samarbetat med CESVI, en italiensk humanitär organisation som bland annat jobbar med AIDS/HIV-arbete I Sydafrika. Gruppen som ackompanjerar bilderna är väl förtrogen med Pino Ninfas arbete, och musiken är skräddarsydd för detta ändamål.
 
Pino Ninfa föddes i Catania på Sicilien. Omfattande socialt patos har fört honom runt hela världen. Han har ett stort intresse för jazz manifesterat bland annat med ett samarbete med Blue Note.
 
Franco D’Andrea är framstående i Italien. Föddes 1941 i Merano har han bland annat spelat med Johnny Griffin, Dexter Gordon och turnerat runtom i världen. Nyligen tilldelades han titeln Bästa Italienska Jazzmusiker av Musica Jazz Magazine.
 
Mauro Ottolini och Daniele D’Agaro hör båda hemma i eliten i Italien och är mycket efterfrågade.