x

Vivian Buczek/ Hanna Svensson/ Anna Pauline "All That Vocal Jazz"
Ystads Teater
D. 2016.03.08 Kl. 20:00

 

Arrangemang under Ystad Sweden Jazz Festival

***
 
  • Hannah Svensson – vocals
  • Anna Pauline – vocal
  • Ewan Svensson – guitar
  • Mattias Svensson – bass
  • Zoltan Csörsz Jr. – drums
 
Triss i damer är en svårslagen hand i poker. På scen denna kväll har vi tre damer som var och en har en egen framtoning som jazzvokalister. Träffsäkerhet med soulfeeling och tydliga ansatser gör denna konsert underbart minnesvärd. I orkestern återfinns Hannas far och medlemmar ur Jan Lundgren Trio. Det blir ett återbesök för samtliga, och vi kan förvänta oss gåshud.”.
 
Vivian är född i Malmö och är präglad av polska rötter. Hon är utbildad sångpedagog vid Malmö Musikhögskola och började uppträda redan under sin studietid i Sverige och Polen. Hon har fått mycket goda recensioner och har fyra soloalbum bakom sig.
 
Hannah Svensson är född i Falkenberg och har studerat sång i Stockholm och Göteborg. Har samarbetat, med bland annat sin far Ewan, Filip Jers och Jan Lundgren. Hon har flera skivor i bagaget, till exempel kritikerrosade Two Generations. Låtskrivare.
 
Anna Pauline är även hon en produktiv låtskrivare. Anna har studerat i Köpenhamn och har en Masterexamen från Malmö Musikhögskola. Frontperson för flera egna band. Uppträtt med bland annat Victoria Tolstoy, Nils Landgren.
 
Ewan Svensson är en av Sveriges främsta jazzgitarrister och även kompositör och pedagog. Förutom med egna grupper framträtt med Art Farmer, Clark Terry med flera.
 
Mattias Svensson har vi, förutom i trion, även upplevt bland annat i duo med Victoria Tolstoy i Ystad. Han är känd som en skicklig och enastående instrumentalist.
 
Zoltan Csörsz är även känd från rockbandet The Flower Kings och med egna konstellationer. Han är polyrytmikens mästare.
 
Årets VIP konsert ”All that Vocal Jazz” arrangeras främst som ett särskilt tack till alla festivalens sponsorer och alla Yazzfestivalens vänner. Deras insatser för festivalen är ovärderliga och är avgörande för att vi skall kunna arrangera festivalen
 
 
***