x

An Evening With Elvis´Friends and Original Musicians
Vara Konserthus
D. 2016.30.04 Kl. 19:30

Under de senaste fem åren har showen ”An Evening with Elvis' Friends and Original Musicians" varit en välkommen gäst i Vara Konserthus; samtliga konserter har varit utsålda. Det är därför med stor glädje som vi meddelar återkomsten av denna sensationella show, lördagen den 30 april, 2016. Redan nu är intresset så stort, att vi råder er att beställa era biljetter snarast.

Konserten är allmänt känd som en av världens främsta Elvis-konserter. Denna show är unik, eftersom den framförs av Elvis vänner och originalmusiker. Medverkande är bl.a. Mr. Bob Lanning, Elvis dynamiske Las Vegas-trummis, som spelade med The King vid 63 konserter och som kan höras på klassiska album som "On Stage - February 1970”.

Namnet Dave Hebler är kontroversiellt bland Elvisfans. Somliga beundrar den 78-årige livvakten för hans uppriktighet och ärlighet, andra fullkomligt avskyr honom; de till och med anklagar honom för Elvis död. Anledningen? Han är en av författarna bakom Elvis: What Happened?, en skandalbok som publicerades endast några veckor före Elvis död, den 16 augusti 1977. Boken var den första som beskrev Elvis mörkare sidor, i synnerhet hans missbruk av receptbelagda tabletter. Boken blev en sensation vid utgivningen och den såldes i mer än fem miljoner exemplar. När han får frågan om bokens roll vid den legendariske rockstjärnans död, svarar Hebler: “Boken dödade inte Elvis. Jag vet att boken gjorde honom irriterad, att den gjorde honom upprörd. Men det är löjligt att skylla Elvis död på utgivningen av boken. Det var inte boken som tryckte i honom alla dom där pillerna. Elvis vållade sin egen död. Han gjorde det själv”.

När han får frågan varför han skrev boken, säger han: “Delvis av ilska. Jag fick sparken 1976, med endast två veckors lön. Självklart var jag upprörd av det. Men samtidigt ville jag ställa honom inför en utmaning som förhoppningsvis skulle få honom att ändra sitt beteende. Vi försökte verkligen få honom att sluta med pillerna, men han sa alltid ‘Jag behöver dem, låt mig vara i fred’. Mängden piller han tog var enorm. Vi insåg alla att pillren skulle bli hans död. Han insåg det själv. Boken var ett sista forsök att få honom att inse vad han gjorde mot sig själv. Men, det var för sent. Som jag sa när det begav sig: ‘Hur beskyddar man en en människa från sig själv? ’”

När han ser tillbaka på sin vänskap med Presley, säger Hebler: “Den Elvis jag kände var en mycket trevlig kille. Han var inte högfärdig, Han visade aldrig någon “höga hästar”-attityd, han var väldigt jordnära. Vi trivdes bra tillsammans redan från början. Han var väldigt generös…han skulle ha givit dig sin sista slant. Vi skrattade mycket och det mesta av min tid med honom var en lycklig tid. Mina bästa minnen var när vi gjorde saker tillsammans, spelade racquetball, höll på med karate, körde omkring i bilar och på motorcyklar, sjöng tillsammans… Det var roligt. Vi hade många roliga stunder tillsammans. De sorgligaste stunderna var när han tryckte i sig alla de där pillerna och gick omkring som en zombie. Det var sorgligt, riktigt sorgligt, eftersom det inte fanns något vi kunde göra åt det.”

Hebler är särskilt inbjuden gäst vid showen “An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians”:Sångare är den fantastiske Dwight Icenhower, av många ansedd som världens främsta Elvis-tolkare. Dwight har redan skaffat sig många fans i Europa, vilket inte är så konstigt, eftersom han både låter som och ser ut som Elvis. Det är därför inte förvånande att han redan har vunnit titeln "The World's Best Elvis" tre gånger i rad.

Konserten innehåller 30 av Elvis mest älskade klassiker, såsom "Always On My Mind", "Suspicious Minds" och "How Great Thou Art". Efter konserten är musikerna tillgängliga för en speciell "meet & greet"-sammankomst, där man kan träffa alla musikerna personligen. Ett unikt tillfälle att få träffa och prata med dem som jobbade med och kände Elvis.

Missa inte denna fantastiska show - det går inte att komma Elvis närmare än så här! Hör Elvis bästa låtar, framförda av musikerna som spelade med honom. Och efteråt, ta ett foto tillsammans med dem, som ett minne av en oförglömlig afton. Som The King själv sjöng en gång: ”It’s Now or Never”. Så, beställ era biljetter nu, till en av Vara Konserthus mest populära konserter genom tiderna.
Arrangör Deelen

Lördag 30 april kl 19.30
ca 2 tim 30 min inkl paus
Stora salen
Entré 440 kr