x
ISON & FILLE

ISON & FILLE
Majas vid havet
D. 2016.30.07 Kl. 21:00

Ison & Fille har i höst varit aktuella i "Så mycket bättre på TV4, i föreställningen "Den e vi på Dramaten och med nya samlingsalbumet "Resumé. Våren 2016 är en av landets mest hyllade hiphopakter ute på en Sverigeturné. Den 30 juli 2016 uppträder de på Majas vid Havet i Varberg.

Det är en av Sveriges största hiphop-grupper som ger sig ut på en ny turné i början på nästa år. Ison & Fille har släppt två av svensk hiphops mest hyllade album, För evigt (2011) och "Länge leve vi (2014), och under hösten medverkade de i TV4:s Så mycket bättre. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts Tänd ett ljus, Kleerups "With Every Heartbeat (Hjärtslag) och Jenny Berggren/Ace of Base:s "All That she Wants ("Allt hon vill ha) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare.

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet Nästa nivå, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på "Ikväll är vi kungar"-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo. Förutom att medverka i Så mycket bättre uppträdde de under hösten på föreställningen "Den e vi på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet Resumé, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.

Pressröster om "Länge leve vi"

Aftonbladet, 4/5
"ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här"
Gaffa, 5/6
"Tre år efter succén med återkomsten För Evigt är Ison & Fille nu tillbaka igen och kanske vassare än någonsin tidigare"
Kingsize, 5/5
"Länge leve vi är Ison & Filles kvalitetsmässigt bästa platta någonsin. Och framför allt en av de hårdaste hiphopskivorna i Sverige på 2000-talet"
Om Ison & Fille
Ison & Fille har släppt fem album, varav två tillhör svensk hiphops mest hyllade, För evigt (2011) och "Länge leve vi (2014).

Dessutom har de uppmärksammats i tv/radio-uppdrag vid sidan om musiken. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i Sommar i P1, nådde en bred publik som populär programledare för "X Factor Sverige" och i oktober 2014 släpptes hans hyllade självbiografi "När jag inte hade nåt". Fille fortsätter i sin tur underhålla P3-publiken med sin egen humorshow "Lilla Al-Fadji".

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet Nästa nivå, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på "Ikväll är vi kungar"-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo.

Under hösten medverkade de i TV4:s Så mycket bättre. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts Tänd ett ljus, Kleerups "With Every Heartbeat (Hjärtslag) och Jenny Berggren/Ace of Base:s "All That she Wants ("Allt hon vill ha) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare. De uppträdde även under hösten på föreställningen "Den e vi på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet Resumé, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.