x

Kind of New
Hos Morten Café
D. 2016.04.08 Kl. 15:00

  • Per-Arne Tollbom – drums
  • Anders Bergcrantz – trumpet
  • Rasmus Nyvall – tenor sax
  • Anders ”Chico” Lindvall – guitar
  • Sebastian Nordström – bass
 
Med influenser av 60- och 70-talets ”Hippiejazz” framför deltagarna i gruppen originalkompositioner mestadels skrivna av P-A Tollbom. Han, Bergcrantz och Lindvall har spelat tillsammans i olika sammanhang i mer än 30 år. Här kommer de tillsammans med några av de unga stjärnskotten på jazzhimlen: Sebastian Nordström och Rasmus Nyvall. En rykande jazzupplevelse utlovas.
 
P-A Tollbom föddes i Göteborg 1961. Började spela trummor i tidiga tonåren. Professionell vid 18 år. Studerade vid Musikhögskolan i Malmö 1990-92. Startade sin egen grupp Offshore Sextet 1992. Har under åren även varit med i Maggi Olin Quartet och Torben Waldorff’s grupp No Bass samt framträtt med nästan ”alla” i den Svenska jazzmiljön.
 
Anders ”Chico” Lindvall, Malmöbo, har varit medlem i bland annat. Tolvan Big Band och Danska Radions Big Band. Han har spelat med jazzikoner som Dizzie Gillespie, Michael Brecker, Dave Liebmann, Joe Henderson och Benny Golson,
 
Rasmus Nyvall sedan sina studier vid musikhögskolan i Malmö, har han medverkat i ett tiotal album med grupper som Makross, Daniel Ögren och Rasmus Nyvall Kvintett.
 
Sebastian Nordström är frilansande musiker i Malmö och lärare vid Mejeriets Musikskola i Lund. Han har bl a framträtt med Jan Lundgren och Filip Jers.
 
Anders Bergcrantz presenterar vi med Iris Bergcrantz.