x

Bernt Rosengren Q Featuring Christina Von Bülow
Per Helsas Gård
D. 2016.07.08 Kl. 11:00

  • Christina von Bülow  -  Altsax
  • Bernt Rosengren -  Tenorsax
  • Stefan Gustafson  - Piano
  • Hans Backenroth -  Bas
  • Bengt Stark  -  Trummor
 
Två saxar och en liten orkester möts på gården och lyfter begreppet ”gårdsmusikanter” till en helt ny nivå. Vi träffar en del av den svenska och danska eliten bland jazzmusiker. En mycket spännande upplevelse väntar oss när vi får se och höra dessa två rörblåsare komplettera vandra både instrumentellt och stillmässigt.”
 
Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt; redan som 17-åring spelade han med Ungdomsorkestern på Newportfestivalen. Bernt har genom åren samarbetat med bland annat Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry. Han har senare också lagt mycket fokus på sin egen kvartett, sitt storband och Hans Backenroth Quartet.
 
Christina von Bülow, dotter till legendariske gitarristen Fritz von Bülow, kom i kontakt med jazzen i tidiga år och är idag själv en stor profil i Danmarks jazzliv. Efter utbildning på Det Rytmiske Musikkonservatorium i Köpenhamn, lektioner av Stan Getz och Lee Konitz har Christina lett egna grupper och även spelat med Doug Raney, Horace Parlan, Jesper Lundgaard med flera.
 
Stefan Gustafson studerade både piano och trumpet vid KMH i Stockholm och är en av Sveriges stora pianoprofiler.
 
Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren arbetat med ”alla”. Välkommen tillbaka till Ystad!
 
Bengt Stark tillhör eliten av våra jazztrumslagare och har spelat med de flesta inom svensk jazz men också med många internationella musiker.