x
Jack Moy & Glöden + Support

Jack Moy & Glöden + Support
Göta Källare
D. 2016.27.08 Kl. 18:30

Med över 8 miljoner streams på Spotify, rotationer på flertalet radiokanaler världen över, Universal, United Stage, framträdanden i Sveriges Television på bästa sändningstid och ungdomar som framför ”Hummingbird” på skolavslutningarna. I en tid som domineras av datagenererad DJ-musik har Jack Moy & Glöden lyckats skapa en egen plats i musikvimlet.

Jack Moy & Glöden släppte sitt debutalbum ’All Alone On A Monday’ på eget label 2014. Sedan dess har bandet haft lyckad distribution både på mediala kanaler så som Youtube, Spotify och Itunes men även i flertalet radiokanaler samt i livsändningar på TV. Låtar som Charlies Bird, They Told Me So, Whiskey and Maria, Drugs n’ Other Stuff har flitigt spelats på radiokanaler som P3, P4, NRJ och Bandit Rock och Good as Gold har framförts i ett av Sveriges största tv-program: Sommarkväll med Rikard Olsson” på SVT. Hyllade liveakter där publiken sjunger med från första låten är ett faktum, och bandet har genom åren spelat på utsålda klubbar så som Debaser Medis, Babel och Sticky Fingers samt på festivaler så som Hulstsfred, Hejtö Festivalen och Lunda Karnivalen.

Genom åren har Jack Moy & Glöden lyckats skapa sig ett melodiöst och omisskänneligt sound med starka influenser från folk pop och indierock. Bandets katalog består av spår med genuina låttexter som kantas av Jack Moys säregna och hesa röst, lekfulla gitarrsolon och en detaljrikedom som vid flertalet tillfällen har gett utnämnande som Sveriges första motsvarighet till Mumford & Sons och The Lumineers.

Med sin folkliga och relaterbara musik fortsätter nu Jack Moy & Glöden att sätta spår på den svenska musikscenen. Nu är de aktuella med sin tredje EP ’The Grand Finale’ och planerar att under våren 2016 ta med sig liveakten utomlands.