x

Världsmusikafton På Tyrolen
Blå Rummet Västerbottensteatern
D. 2016.29.04 Kl. 18:00


29 april blir det världsmusikafton på Tyrolen i Blädinge med fantastisk musik och god mat.Kolonien och Sousou & Maher Cissoko står för musiken.

Mer info om artisterna nedan!Konserten är en del av Musikriket i samarbete med Musik i syd & Alvesta Kommun.Parken öppnar kl 18

kl 19 Sousou & Maher Cissoko

kl 20.30 KolonienServering av god mat och dryck!KOLONIEN - Framtidens stjärnor?Ett av Sveriges flitigaste band som bara under 2015 backade artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppte ett efterlängtat album och åkte på en två månaders europaturné med Världens Band.Det ständigt aktuella folkpop-bandet Kolonien har en gedigen meritlista som sträcker sig över genrer och gränser. Sedan starten 2010 har dessa fyra musiker i 25 års åldern spelat med en rad internationella artister, släppt två album (2012 & 2015) en EP (2013) och turnerat i ett tiotal länder. Med dryga 300 spelningar i ryggen har bandet fått en scenvana och live-närvaro som få band har. För sina album har de prisats som Årets Nykomling (Folk och Världsmusikgalan 2013) och omnämnts som “framtidens stjärnor” (Lira Musikmagasin). Och framtiden ser onekligen ljus ut för bandet som nyfiket rör sig framåt i ständig utveckling.Kolonien ska upplevas. Live!SOUSOU & MAHER CISSOKO”När den senegalesiske musikern Youssou N’dour tog emot Polarpriset 2013 sjöng Cissokos, tillsammans med Timbuktu, två av pristagarens låtar och rörde honom till tårar.”Sousou & Maher Cissoko, från Höör i Skåne och södra Senegal, är ett av Sveriges mest uppskattade världsmusikband. Med sina texter sjunger och berättar de om världen och livet – på fem olika språk!’’Vi arbetar ständigt med att finna och utveckla våra uttryck, skapa egna sånger, öppna våra hjärtan och hitta våra egna röster. Tiderna förändras och vi lever i en global värld där allt är sammankopplat. Vi vill fortsätta att sprida hopp och kärlek över världen’’, berättar Sousou & Maher Cissoko. De har vunnit priser, turnérat kring hela världen och i år firar de 10 år med att åka till Musikriket, där vi får träffa dem i intimt och själfullt duoformat på kora, gitarr och sång.