x

Vårkonsert I Folkmusikens Tecken
Larssons Lada
D. 2016.21.05 Kl. 16:30


Många av de sånger som har gjort svensk körsång känd, har sin grund i den nationalromantiska musiken från 1900-talets första hälft. Hugo Alfvén, Wilhelm Peterson-Berger och deras kollegor inspirerades av den svenska och nordiska folkmusiken. De arrangerade folkvisor och gjorde egna kompositioner i folkmusikstil. Dessa körstycken har blivit kända långt utanför Sveriges gränser. Uti vår hage sjungs t ex både i Japan och USA, och de flesta svenska körer har den på sin repertoar.

På Södertälje kammarkörs vårkonsert kommer vi inte att sjunga Uti vår hage, men däremot andra folkvisor som Kristallen den fina, Limu limu lima och Tjuv och tjuv det ska du heta. Vi har också sneglat på våra grannländer och lånat text och musik från dem. Det bjuds mycket smäktande nationalromantisk musik blandat med modernare och kärvare arrangemang. Och så originalet också såklart – folkmusik i traditionell stil.

Sångerna bär med sig en doft av sommar och en nordisk ton som vi, och många körsångare med oss, älskar. Vi hoppas att publiken kommer att känna likadant!

Välkomna