x
BLACK MILK & the NAT TURNER LIVE BAND

BLACK MILK & the NAT TURNER LIVE BAND
Fasching
D. 2016.25.05 Kl. 20:00


BLACK MILK & THE NAT TURNER LIVE BAND



J Dilla, Madlib och Waajeed var pionjärerna som producerade fram det unika, smutsiga Detroitsoundet under början av 2000-talet. Black Milk räknas idag som ett av de mest betydande namnen på Detroitscenen och har tagit vidare det stukade och rått opolerade soundet till vad det är idag. En framtidsfusion av hiphop, gatupoesi och tunga liveproducerade beats med influenser från både jazz och klubbmusik. Det som utmärker Black Milk ytterligare är hans oemotståndliga live-show med ett oerhört band som närmast påminner om energin från de tidiga Roots-spelningarna.



Black Milk slog igenom när hans produktioner hamnade på Detroitgruppen Slum Village's album “Dirty District” 2002. Ett album som Black Milk tillsammans med Young RJ och Fat Ray, under namnet “B.R Gunna”, gjorde en uppföljare till ett par år senare. Efter att ha producerat en hel del började Black Milk spela in eget material. Sin första fullängdare släppte han i egen regi 2005. Uppföljaren "Popular Demand" kom ut 2007 och fick stort gehör internationellt. Sedan dess har det rullat på i hög hastighet för Black Milk.



En mästare på beats och rhymes, Black Milk är världskänd för, inte bara låtarna, men även sina texter och sina live-shower. Hans samarbeten med storstjärnor i musikbranschen, som Robert Glasper och Jack White gör att hans musik förändras konstant. Som producent arbetar han med namn som Danny Brown och Slum Village. Listan på egenutgivna album är lång, det senaste kom ut 2014 If There’s A Hell Below som också gav upphov till turnen Play Like Hell World Tour under 2015.



Lyssna på "If There Is a Hell Below": blackmilk.bandcamp.com