x
Stiko Per Larsson - Vandringsturné - Fri Entré!

Stiko Per Larsson - Vandringsturné - Fri Entré!
Clarion Hotel Örebro
D. 2016.26.05 Kl. 20:00


VANDRINGSTURNÉN 2016, 2 maj –11 juni och 900 kilometer till fots. 40 dagar med konsert varje kväll – till förmån för SOS Barnbyar.Plats: Clarion Hotel Örebro.

Datum: Torsdag 26 maj och Fredag 27 maj

På scen kl. 20.00

Entré = Fri entré men skänk gärna en slant till SOS BarnbyarStiko Per Larsson har i nio år vandrat på turné genom land och rike. Genom att vandra några mil per dag och sedan stanna för en konsert varje kväll har han spridit sitt namn och sin musik.Med start 2 maj kommer Stiko att vandra från Sundsvall till Leksand, via Gävle, Uppsala, Örebro och Borlänge. Den 11 juni ska han vara framme vid sitt slutmål. 2015 gick Stiko från Göteborg till Leksand och gjorde 44 konserter på 43 dagar. Turnén sågs och följdes av tusentals personer, live eller via nätet.Vandringsturnén är totalt unik i sitt slag i Sverige, ett äventyr med ett gott budskap och stort hjärta. Under de senaste fyra åren har Stiko samlat in nära 700 000:- till SOS Barnbyar! I år är det självklara målet att passera en miljon.I samband med turnén släpper Stiko den 29 april en digital EP, ”I kulturens tjänst” (Voices calling/Warner). EP'n innehåller två originalsånger, ”Skriv upp henne först” och ”I kulturens tjänst” samt den oväntade virala succetolkningen av Aviciis ”Hey Brother”.Hur går det till?

Stiko Per Larsson går 3-4 mil om dagen längs en på förhand bestämd rutt, med sikte på närmaste by eller i bästa fall en stad. Merparten av konsertplatserna är bestämda på förhand men möjligheten för spontana gigs finns alltid.Videobloggar, tweets och andra aktiviteter på www.vandringsturnen.segör att vandringsturnén enkelt kan följas av publiken, var de än befinner sig. Turnéns karaktär gör att det ibland kan vara svårt att se konserterna på plats men för att så många som möjligt ska kunna se Stiko spela så livestreamas varje konsert!Vandringsturnén 2016 genomförs till förmån för SOS Barnbyar.Insamlingen startas redan innan Vandringsturnén och avslutas i samband med målgången i Leksand i juni. Målet är att få varje konsert- och hemsidebesökare att skänka en valfri slant antingen via SMS eller de insamlingar som görs under konserterna. Insamlingen kan sedan följas på SOS Barnbyars hemsida.De senaste fyra turnéerna har genererat nästan 700 000 kronor till utsatta barn och familjer. www.sos-barnbyar.se/stiko"Som kulturarbetare har man begränsade resurser men den här turnén ger mig möjlighet att stötta en organisation som på ett fantastiskt sätt hjälper utsatta barn och familjer." - Stikos egna ord om varför han vill stötta SOS Barnbyar.