x

Nicola Conte Combo Feat. Gianluca Petrella
Fasching
D. 2016.02.06 Kl. 18:00


NICOLA CONTE COMBO feat. GIANLUCA PETRELLA



Nicola Conte är en världskänd DJ, producent, gitarrist och bandledare som kommer till Sverige med en galen lineup! Tillsammans med sin gamle vän Gianluca Petrella presentar han för oss på Fasching en konsert med jazz blandat med Afroroot, Soul, Funk och Groove.



Nicola Conte var bland de första att göra musik som blandade acid jazz med bossa nova, traditionell indisk musik och musik från gamla italienska 60-talsfilmer. På senare tid har han dragits snarare mot jazz med latinska influenser såsom på albumet Other Directions (Blue Note & Schema) och Rituals (Schema).



Conte startade sin karriär som klassiskt tränad musiker och släppte sin första skiva 2000 Jet Sounds som sedan följdes av Jet SOunds Revisited som båda vann stora framgångar. Conte har alltid arbetat med nya talanger och var en av få som samarbetat med både Gregory Porter och José James innan de fått igång sina egna karriärer.



Petrella samarbetade med Nicola Conte redan på hans album Other Directions som kom 2004 på Blue Note. Petrella är trombonist och har två gånger fått Down Beat Critics Poll för rising star trombonist.



Soul- och jazz-sångerskan Zara McFarlane från Storbritannien utropades av New York Times som en ”Nina Simone”. Hennes debutalbum "Until Tomorrow" från 2011 översköljdes av hyllningar och priser. Och det stod klart att en ny stjärna tänts på den brittiska jazzscenen. Uppföljaren, som också den släpptes av Gilles Petersons anrika Brownswood Recordings, bjuder på en ambitiös samling låtar med influenser från Pharoah Sanders kosmiska jazz, dub och reggae.



Nicola Conte, gitarr

Gianluca Petrella, trombon

Zara McFarlane, sång

Magnus Lindgren, saxofon

Pietro Lussu, piano

Luca Alemanno, bas

Teppo Mäkynen, trummor

Abdissa Assefah, percussion