x

The Cavern Beatles
Södra Teaterns Stora Scen
D. 2016.14.11 Kl. 18:30


Den 9:e februari 1961 gjorde The Beatles det första av 292 framträdanden på den numera legendariska Cavern Club på Mathew Street, Liverpool. Nu, mer än 50 år senare, kommer bandet The Cavern Beatles - med full uppbackning från nämnda klubb - till Stockholm med sin spektakulära show.

Showen är en "Magical History Tour" genom tidernas största popfenomen, ett detaljerat återskapande av spänningen och energin i Beatles-hysterin, den psykedeliska Sgt. Pepper-eran, och de kreativa mästerverken The White Album och Abbey Road. Fyra kostymbyten och specialdesignat ljus sätter stämningen till förändringarna i musikens växande komplexitet under showens gång. Bandet är ett av endast en handfull i världen som genomför hela sin Beatles-show helt och hållet live och endast med fyra musiker. Absolut inga förinspelade spår används i föreställningen.

The Cavern Beatles medlemmar är förstås inte bara begåvade musiker och sångare, utan också inbitna Beatles-fans som är fast beslutna att i detalj återföda sin respektive bandmedlem på scen. Deras vokala insatser är nästan skrämmande lika "the Fab Four", tack vare uppväxten i just Liverpool.

Som ambassadörer för "världens mest berömda klubb" ger The Cavern Beatles nytt liv åt musiken som influerat tre generationer. Deras häpnadsväckande känsla för detaljer har lett till att de tyska musikföretagen Hofner Guitars och Pyramid Strings uppmärksammat dem och nu sponsrar bandet med sina produkter.

Att de tilltalar en bred publik kan tydligt ses i de ständigt varierande åldersgrupper som följer bandet, och The Cavern Beatles räknas som en upplevelse som ligger så nära originalet som det bara är möjligt att komma!