x

Tusen Bitar- Musik Av Björn Afzelius
Sparbankshallen
D. 2016.29.09 Kl. 19:30

Tusen bitar är en hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister Björn Afzelius och är sammansatt av originalmusiker.

Vi har fått ett fantastiskt gensvar sedan turnépremiären i fjol, det har varit fantastiska konserter. Det blir med mycket musik, anekdoter och film fyllt med Björns musik. Under mina 15 år på turné kom vi varandra nära och Björn kommer att vara högst närvarande, både i sina sånger och med film på turnén, berättar initiativtagaren, Olle Nyberg.

Med sånger som Sång till friheten, Tusen bitar, Juanita, Exil och Feberdansen blev Björn Afzelius den tveklöst mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som nådde ut bredare än någon annan proggare genom att skriva sånger som även dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, toppattraktion på Roskildefestivalen och otaliga turnéer var bevis på framgångarna innan cancern i början av 1999 tog hans liv redan som 52-åring.

Bandet består idag av Göran Guran Blomgren (sång och gitarr), Micke Nord (gitarr och sång), Mats Mackan Englund (bas och sång) och Globetrotters original medlemmar Olle Nyberg (klaviatur) och Per Melin (trummor).

INFO
DATUM: Torsdag 29 september
TID: 19:30
ARENA: Nöjeshallen i Sparbankshallen
ADRESS: Kattegattsvägen 26, Varberg
INSLÄPP: ca 18:30
LÄNGD: ca 90 min
PRIS: 495kr inklusive serviceavgift
ARRANGÖR: Sangré Event & Julius production