x

Anouar Brahem Quartet
PUSTERVIK
D. 2016.31.07 Kl. 19:00

Clandestino Festival presenterar:
Anouar Brahem Quartet
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 31 juli 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Den tunisiske kompositören och oud-spelaren Anouar Brahem har i över 20 års tid utmanat gränser och blivit en nyskapande och självklar röst på den internationella jazzscenen. I mötet mellan traditionell arabisk folkmusik och mer klassiska, västerländska ljudbilder lyckas han skapa en vacker, dramatisk och vemodig klang som samtidigt definieras av en lätthet och tillgänglighet.

Hans samarbeten stäcker sig över både land och genre-gränser och inkluderar bland annat klarinettisten och kompositören Barbarose Erköse samt jazz-storheter som Jan Garbarek, John Surman, Dave Holland och Richard Galliano. Under sin karriär har Anouar Brahem släppt åtta album som alla mottagits väl av både publik och kritiker. Han är flerfaldigt prisbelönt och har bland annat tilldelats det tyska Echo Jazz Award för bästa internationella musiker samt blivit utnämnd till ”Chevalier des Arts et des Lettres" av den franska staten. 2012 blev han även medlem i Tunisiska akademin för vetenskap, konst och litteratur.

Anouar Brahems senaste album Souvenance som kom ut 2014 efter sex års tystnad är enligt kompositören själv uppkommen ur tankar kring och minnen av den arabiska våren. Melodierna präglas av en skörhet och ett teatraliskt tungsinne; en ständig pendling mellan hopp och förtvivlan. Under den Europeiska premiärkonserten på Prinzregententheater i Munchen möttes kompositionerna av stående ovationer och DN:s recensent kallade albumet för: ”Bitvis oroande dissonant och melankoliskt gripande, bitvis överjordiskt vackert och utmanande. Även efter 30-talet genomlyssningar”.

I juli besöker Anouar Brahem Göteborg och ger därmed även Clandestino-publiken chansen att uppleva hans kritikerrosade, innovativa och tidlösa kompositioner.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook