x
Tonbruket

Tonbruket
Gävle Konserthus
D. 2016.02.10 Kl. 18:00

Kanske inte jazz. Men det är stort. Storslaget! Det är rubriken på en av recensionerna av Tonbrukets förra skiva. Deras nya platta som släpps fredagen den 18 mars och vi ser med spänning fram mot att höra dem live i Gävle Konserthus ännu en gång.

Tre grammisar på tre försök. Medverkan i tre olika föreställningar på Kungliga Dramatiska Teatern. En tripp till Indien. Europaturnéer med den norsk-svenska sångerskan Ane Brun. Inspirerande möten med etiopiska musiker och amerikanska revolutionärer… Unika!? Att kalla Tonbruket ”unika” är att benämna bandet med enbart dess förnamn. Och trots att Tonbrukets första tre album har belönats med grammisar i kategorin Årets Jazz, så täcker genredefinitionen ”jazz” inte ens in hälften av allt det man gjort och gör. I början av 2016 kommer deras fjärde album.
Tonbruket består av Dan Berglund, Martin Hederos, Johan Lindström och Andreas Werliin. Medlemmarna har spelat eller spelar med andra projekt som E.S.T., Wildbirds and Peacedrums, The Soundtrack of Our Lives och Fire! mm.

Arrangör: Gävle Konserthus
Konsertlängd: 2 tim, inkl. paus

För gruppbokningar, minst 10 pers, vänligen ring: 026172913