x
Tonbruket

Tonbruket
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2016.07.10 Kl. 19:30

Albumaktuella Tonbruket till Kulturens hus i höst

Den 9 mars släppte grammisbelönade jazzgruppen Tonbruket sitt nya album ”Forevergreens”. Under våren ger sig gruppen – som består av Martin Hederos, Dan Berglund, Andreas Werliin och Johan Lindström – ut på miniturné i Stockholm, Malmö, Göteborg- och Köpenhamn. Nu är det även klart att Tonbruket kommer till Kulturens hus den 7 oktober 2016.

”Forevergreens” består av en kollektion låtar som rimligen är bandets mest lössläppta hittills. Men då talar vi om lössläppt utifrån Tonbrukets referenser. Alla fans av bandet vet att det hos dem handlar om total detaljskärpa oavsett om musiken hämtas ur rock, jazz, kraut, progressiv rock eller avantgarde – några av de genrer som de så tveklöst smälter samman.

Det mest markant ”nya” denna gång är kanske att det för första gången hos bandet förekommer vokala inslag. I båda fallen i form av den norsksvenska sångerskan Ane Brun, som gruppen i perioder kompat. I albuminspelningen inleder Brun dels med ett spoken word, därefter sjunger hon ordlöst i låten ”Sinkadus.”
Den röda tråden i ”Forevergreens” är den sorts sömlösa allmusik som gett Tonbruket sådan genrebefriad status på den svenska och även Europeiska musikscenen. Det nya materialet presenteras för första gången på scen under vårens turné som inleds på Fasching i Stockholm i mars 2016.
Besöket på Kulturens hus blir Tonbrukets tredje i ordningen, senast var vintern 2014. Den 7 oktober 2016 är det alltså dags igen, denna gång på scen i Lilla salen.


Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info