x
Vera Vinter

Vera Vinter
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2016.13.05 Kl. 19:30

Vera Vinter är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk här i Norrbotten. Hon solodebuterade med albumet Idyll 2012 och släppte 2013 en hyllad tolkning av Ulf Lundells klassiker Snön faller och vi med den. Nu är hon aktuell med nya albumet Monsterland som släpptes på Bjärka/Border i februari tidigare i år.

De tio spåren på Monsterland är inspelade tillsammans med producenten Johannes Berglund som bland annat samarbetat med The Knife, Jenny Wilson och Amason. Soundet är luftigt, rösten lågmäld och bilderna drömska. Med Monsterland har Vera Vinter tagit steget från akustiska gitarrer mot en mer mystisk och trolsk ljudbild kantad av syntar och melankoli.

Vera Vinter säger i en intervju med Aftonbladet tidigare i år: – Idyll handlade om en barndomsvärld med konkreta minnen som skridskoturer på Stora Lappträsksjön. Låtarna på Monsterland beskriver snarare det inombords upplevda. Sånt man ser när man blundar. När man drömmer och ”mardrömmer”. Där finns skönhet, men också grymhet, sorg och fula saker.

Singeln Allt kött är hö släpptes samtidigt som Monsterland i början av februari och spelas sen dess på rotation i både P3 och P4.

Arr: Kulturens hus
Längd: mer info kommer