x

Alcest & Mono
Debaser Strand
D. 2016.25.11 Kl. 20:00

ALCEST & MONO enas för en europeisk turné. Kommer till Sverige i slutet på november!

Synergin mellan de två hyllade bandens musik ses bäst det i det vackra och delikata sound som de delar och som kan associeras med genres som post-rock och shoegaze. Med tunga ljudbilder kantat av ett djup och en skönhet som är unikt i den värld de båda rör sig i, gör att banden möts på ett fullkomligt naturligt sätt. Till hösten kommer de till Sverige för tre spelningar! 23 november på Pustervik i Göteborg, 25 november på Debaser Strand i Stockholm och 26 november på KB i Malmö.

Biljetter släpps måndag 18 april kl. 09.00 via LiveNation.se

Franska ALCEST bildades 2000 och har på nästan helt egen hand skapat subgenren "blackgaze". De kombinerar element av black metal och shoegaze på ett sätt som aldrig hade gjorts tidigare och de har nu utvecklat och förfinat sitt sound; från "Le Secret" (2005) till "Shelter" (2014). Bandet håller just nu på att färdigställa deras senaste album, som de planerar att släppa innan de kommer till Sverige!

Japanska MONO bildades 1999, då de skapade ett helt nytt sound där orkestrala arrangemang blandades med gitarrljud från shoegaze-genren. Med nio framgångsrika album, inkluderat ett livealbum med New York Orchestra, har de blivit synonyma med det svepande och majestätiska som kan finnas i instrumental rock - och är nu respekterade världen över. Bandet har precis färdigställt sitt senaste album, tillsammans med Steve Albini på Electrical Audio i Chicago, som även det kommer att släppas innan de kommer till Sverige!

www.alcest-music.com
www.monoofjapan.com

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 270 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

Insläpp kl 19.00
Start ca kl 20.00

Åldersgräns 20 år

Arrangör: www.livenation.se