x
LALEH - KRISTALLERTURNÉN 2016

LALEH - KRISTALLERTURNÉN 2016
ABB Arena
D. 2016.29.10 Kl. 19:30

LALEH SLÄPPER NY SINGEL ”BARA VARA MIG SJÄLV” OCH ÅKER PÅ GENREÖVERSKRIDANDE ARENATURNÉ MED POPBAND OCH SYMFONIORKESTER I HÖST.

Det är lätt att urskilja Laleh från artistskaran. Med sin otämjbara energiska själ levererar hon
Rakt från hjärtat, vare sig det är på svenska; ”Goliat”, eller på engelska ”Some die young”,
Eller debutmegahiten ”Live tomorrow”Hösten 2014 släpptes den hyllade dokumentären om Laleh, ”Jag är inte beredd att dö än”. Den vittnar om hur brustna konventioner banade väg för en karriär som lyser lika varmt nu som när hon först debuterade för 11 år sedan, varför just mamma var den enda som fick följa med på Grammisgalan, hur hon lyckades bli första kvinnan i svensk historia som vunnit priset som Årets Producent, hur Benny Andersson och ABBA förde Sverige och Laleh samman.

Sedan dess har Laleh nått stora framgångar som låtskrivare och producent i USA samt slutfört sitt eget nya album. Nyligen såg vi henne debutera i amerikansk tv med singeln ”Welcome to the show” tillsammans med artisten Adam Lambert.
Nu är det alltså dags för Laleh att komma hem till Sverige för att dela sin resa med den nya singeln ”Bara få va mig själv”. Det är den första singeln som släpps ifrån hennes nya album ”Kristaller” som släpps i september i år.
Singeln har premiär på Spotify nu på onsdag och släpps på alla plattformar fredagen den 8 april.

Knappt någon månad efter att nya albumet släppts kommer Laleh packa väskan igen, denna gång för att tillsammans med sitt popband och symfoniettan ”Modern Fantazias” under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek åka på en exklusiv men omfattande arena-turné med start i Göteborg. Tillsammans med över 30 musiker på scen kommer de att bjuda på en helt unik genreöverskridande arenakonsert av både nya och klassiska Laleh låtar i helt unika versioner.

”Många gånger har jag tänkt att nu kommer turen att sina och inga fler låtar kommer att skrivas, men så händer det igen så jag är otroligt tacksam över den här nya skivan. ”Bara få va mig själv” speglar tiden vi lever i nu, för vare sig man är på en arbetsplats eller skola så vet jag att vi alla behöver påminnas om att försöka hitta vår egen röst och förstå skillnaden mellan att lära sig av andra och av att styras av andra. Jag ser fram emot att släppa album i höst och få åka ut på turné. Ända sedan 2014 när jag spelade på Göteborgskalaset tillsammans med Göteborgsymfonikerna så har jag och Hans Ek pratat om att försöka få till en sån här omfattande turné som denna - och nu äntligen är det dags” - Laleh

Lost Army presenterar: LALEH/KRISTALLERTURNÉN 2016


Mer info på www.nojet.se