x

Härjedalskalaset
Hede Folkpark
D. 2016.23.07 Kl. 19:30

Frans, Småstadsliv och HOFFMAESTRO!!

Efter förra årets succé´med Doug Seegers i Hede Folkpark så bestämde vi oss för att göra en tradition av detta och återigen låta "Parken"

vara sommarens höjdpunkt under en dag i Juli närmare bestämt den 23/7.

Härjedalskalaset är för hela familjen med en bred spännvidd på de artister som uppträder.

Frans Jeppsson Wall slog ned som en bomb som 7-åring med sin hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-VM 2006. Låten "Who´s da man" blev ett fenomen och Frans blev Zlatan-Frans med hela svenska folket. I år, 10 år efter hyllningssuccén, gjorde Frans en storartad comeback i Melodifestivalen med låten "If I were sorry" och i finalen stod det klart att han vunnit hela tävlingen och representerar Sverige i Eurovision Song Contest i Globen i maj.

Som sjuttonåring gör Frans därmed Carola sällskap i att vara den yngsta tävlande som någonsin varit med och vunnit Melodifestivalen. Dessutom gör han som Carola och drar till Hede.

Den elvahövdade underhållningsmaskinen Hoffmaestros rykte har växt efter varje avtjänad festivalsommar de senaste åren. Gruppen bjuder på en vild och dansant blandning av rock, reggae, punk, techno och country. Med åren har Hoffmaestro dessutom mejslat fram en scenshow som är svårslagen i kategorierna intensitet och uppfinningsrikedom.

Men vad är det då som är så speciellt med Småstadsliv?

Var ligger humorn? Vad får denna stora publik att vallfärda till föreställningarna varje år, lyssna på deras radioprogram Anosch vägkrog varje vecka i Sveriges radio, Gävleborg P4 och köpa deras dvd:er så fort de släpps? Och varför känner södra Sverige inte till dess existens? Svaret på frågan är enkel. Småstadsliv har bara marknadsfört sig norr om Uppsala. Men nu är det hög tid att både vår norra och södra del av vårt avlånga land, får skratta åt deras humor och figurer tillsammans. För skratta, det gör man!

Väl mött i klassiska Hede Folkpark i sommar!