x

Blues Detour
Gävle Konserthus
D. 2016.18.11 Kl. 19:30

Ale Möller/ Eric Bibb/ Knut Reiersrud - Bluesmöte!
2010 sammanförde Ale Möller två av sina blueshjältar i ett unikt möte och fyra exklusiva konserter vilka blev så omtyckta och att artisterna förenades både 2011 och 2012 för återkommande turnéer.
Efterfrågan efter bandets musik så stor, att ett livealbum spelades in 2012 och släpptes i oktober 2014.
Ale Möller
Tilldelades den 12 maj i år det prestigefyllda SIR GEORGE MARTIN MUSIC AWARD i Malmö. Samma kväll blev det offentligt vid en prisutdelning i Stockholm att Ale Möller var en av stipendiaterna i Ganneviksstipendiet 2014 Ale bygger ett eget musiklandskap som är grundat på skilda musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik som lika mycket fascineras över musikens måna inneboende delar som berusas av själva rörelsen i landskapet. Hans förmåga att iscensätta oväntade och djärva musikaliska möten som får publiken att hissna, är omvittnad. Få kan som Ale Möller skapa eufori både på och utanför scenen.
Eric Bibb växte upp i New York i en familj full av musiker, vänner till hans far den kände folksångaren Leon Bibb. Eric kan beskrivas som den innerliga bluestolkaren med den varma tonen. Han är prisad världen över för sina liveframträdanden och för sitt låtskrivande. Han förenar soul, jazz, gospel och blues på ett unikt sätt som ingen annan.
Den egensinnige norske bluesgitarristen Knut Reiersrud är en pionjär inom den skandinaviska världsmusiken. Han har på ett nyfiket sätt arbetat med att sammanföra musikaliska stilar från olika delar av världen såsom orientalisk, afrikansk, norsk folkmusik med blues till ett eget sound. Med den uppmärksammade skivan "Tramp" liksom uppföljaren "Klapp" öppnade han öronen på en bred publik för nya klanger i bluesens värld.

Konsertlängd: ca 80 min
Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
för gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913