x
Oddjob

Oddjob
Gävle Konserthus
D. 2016.30.10 Kl. 18:00

Byte av lokal till Bo Lindesalen.
För er som eventuellt inte ännu gjort er bekanta med Oddjob, så har de under snart två decennier hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen är de i höst aktuella med nytt spännande album där de bland annat fördjupar sig i samplingsteknik. Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.
14e oktober 2015 släppte bandet sitt nya studioalbum, "Folk". Här utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digna samling. Det medryckande soundet som präglas av ett spel mellan det lekfulla och seriösa sammanflätas med kulning och nyckelharpa i en ohelig men spännande allians mellan det gamla och det nya. Albumet har under hösten hyllats av såväl kritiker som publik, med ett snitt på 4,5 på kritiker.se, och full pott från både Dagens Industri, DN och Lira. DN's jazzskribent listade den på första plats bland årets utgivningar, och den har nominerats till både Grammis och Manifest.
Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras fem skivor, och redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.
På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. På galan tackade de sina förebilder som J.Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat för musiken är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna. Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Till albumet kommer även en tillhörande bok till barnen. Inuti boken finns det en bild per låt där barnen får vägledning kring varje djur t.ex. "Igelkotten försöker ta sig över vägen" och ”Blir spiggen uppäten av hajen?”. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan barnen associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar.
Oddjob består av:
Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson - piano, orgel och synth
Janne Robertsson - trummor, slagverk

Konsertlängd: ca 70 min, ingen paus
Arrangör: Gävle Konserthus

Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
för gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913