x
Doug Seegers

Doug Seegers
Hwitans trädgård
D. 2016.31.07 Kl. 19:30

Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Som sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med såväl duettalbum med Jill Johnson som julalbum. Han har gjort nästa 200 konserter och praktiskt taget alla har varit utsålda. Allsång på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset och Moraeus med mera är några av de TV-program som Doug gästat. Allt det där är historia nu, men Doug Seegers framgångssaga fortsätter, om än i annan skepnad. Kanske är andra kapitlet inte lika spektakulärt som det första, men inte mindre anmärkningsvärt och häpnadsväckande.
Doug Seegers nya album ”Walking On the Edge of the World” visar med all önskvärd tydlighet att han inte är en dagslända utan en fullfjädrad artist och låtskrivare. Nio av de tolv spåren på ”Walking On the Edge of the World” är egna låtar och standarden på låtskriveriet är nästan löjligt hög.

I sina låtar sjunger Doug om den verklighet han levt och fortfarande i viss mån lever i. För trots att han inte på något sätt är fattig längre, lever han fortfarande ett enkelt liv och håller kontakten med sina gamla vänner. Doug sjunger om en före detta flickvän i ”Before the Crash”, om beroende i ”Zombie” och om att räcka ut en hjälpande hand till medmänniskor i ”Give It All Away”. Texterna är inte nödvändigtvis självbiografiska men berättar ofta om människor i utanförskap. Med empati och kärlek men befriat från sentimentalitet och moralism. Om människor på gott och ont.

Hwitans Trädgård i Falkenberg. Insläpp från kl. 18.00.
Servering finns! Ledsagare medföljer gratis, bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Rootsy Live/Granstigen Promotions.