x

Rayland Baxter+Richard Smitt
Hotell Hulingen
D. 2016.27.06 Kl. 18:00

Rayland Baxter

Under ett turnébesök besök av Drew Holcomb & The Neighbours, delade Rootsy kontoret musikupplevelser med Drew. Han berättade om en ung man, bosatt i Nashville - son till legenden Buck Baxter som bland andra musikaliska bedrifter, var Bob Dylans gitarrist under 90-talet. Han lovordade denna unge man och spelade ett par låtar. Sedan dess var vi trollbundna. Denna unga man visade sig heta Rayland Baxter och han är årets ”Dark Horse” för Rolling Rootsy Revue.

Raylands musik är nämligen ännu inte släppt i Europa.

Med sina finstämda melodier och poetiska lyrik, tar Rayland med oss på en musikalisk resa som för hans del började relativt sent i livet, än vad man är vad vid med supertalanger som Rayland. Det är han också den första att erkänna själv. Rayland pluggade, spelade för nöjets skull och hade inte en tanke på att starta en karriär som artist.

Någon satte en gitarr i Raylands armar, precis där den hör hemma och han började skriva.

I 20-års åldern började Rayland att spela för småpengar på gatan i en liten stad i Colorado, då han hoppat av college.

Sommaren 2010 spelade Rayland Baxter sitt första gig, år 2012 kom debutalbumet ”Feathers and Fishhooks” till världen och följdes upp av en EP ”AshkeLon” år 2013.

Trots sina blotta 28 år i livet, skriver han musik som ger oss samma känsla som när vi satt i morfars knä som små, och lyssnade med stora öron och inlevelse på diverse livshistorier.

Rayland Baxter fascinerar och imponerar. Vi är stolta över att kunna presentera honom till Hultsfred

Richard Smitt(We Meet Tomorrow)

Ett fullt Tipi-tält i Avesta. En salig blandning av olika arrangörer och musikfans står och väntar på nästa band som riggar upp på scenen. Tre spolingar från Oskarshamn i sydöstra Sverige plockar helt oberört ihop sin minst sagt udda variant av klassisk Rock ´n Roll sättning. De allra flesta har ingen aning om vad som väntar. Ett fåtal i tältet har sett ett embryo till något stort när bandet ett år tidigare turnerade som förband till Turnpike Troubadours. En stund senare har We Met Tomorrow förvandlat Tipi-tältet till den extatiska masspsykos den ursprungligen kanske gjordes för. Helt oinvigda nya fans står ömsom och grinar, skrattar eller kramas. Chockade av vad som händer på scenen.

Sveriges bästa band, Sveriges bästa band, Sveriges bästa band…. Konserten är över och överallt hörs samma mantra. Det går så klart inte att utse Sveriges bästa band. Sådant får de hålla på med i Melodifestivaler och Idolspektakel. Men vi förhäver oss lite ändå och utser Rickard, Kalle och Emil i WMT till det mest talangfulla och inte minst viktiga band Sverige har för tillfället. Här finns allt det vi tycker är viktigt med musik. Sångerna, rösten, energin och inte minst det kompromisslösa och det stolta!

Och nu kan vi stolt presentera Richard sångaren och låtskrivaren som går solo och har blivit producerad av Rayland Baxter .jag lovar er att denna kväll med Rayland&Richard komer att bli Magisk !!

Rayland+Richard

Datum: 27 Juni

Öppet: 18:00 - 0:00.

Enbart konsert: 120 kr + förköpsavgift (på plats 140 kr)

Boka bord och käka så bjuder vi på entrén

Boendepaket konsert + boende: 795 kr/pers

Boka boende eller bord 0495-12150 eller [email protected]