x

Leni Stern Band
Nefertiti
D. 2016.28.05 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Leni Stern Band
Nefertiti - Göteborg
Lördag 28 maj 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Leni Stern är en sökare, en gränslös världsresenär som hittar samarbeten helt oberoende språk och ursprung. I över 25 år har Stern hittat inspiration i en konstant skiftande omvärld och detta har format hennes tonspråk- oberoende, gränslös, sökande. Med ursprung från Europa, bosatt i USA och med musikaliska avtryck från Afrika skapar Leni Stern musik för alla som vill lyssna.

Stern har nått stora framgångar som jazzgitarrist, fått Gibson Guitar’s Female Jazz Guitarist of the Year Award fem år i rad, och spelar med storheter såsom Bill Frisell, Michael Brecker och Paul Motian. Men det var när hon började söka sig vidare ut i andra kulturers rytmer och sound som hon hittade sin inspiration. Med albumet ”Africa” (2007) presenterade hon sin publik för hennes koppling till Mali, ett land som hon kom att hylla i sina fem efterföljande album.

Tillsammans med Mamadou Ba and Alioune Faye åkte Leni Stern till Senegal och spelade in sitt senaste album “Jelell” (2013). Musiken lockar både till dans och till lugna, meditativa tankar. Den berättar historier om Sterns långa musikaliska resa till dit hon är idag.

Leni Stern - g, n'goni, s.
Alioune Faye - djembe, sabar, s.
Mamadou Ba – b.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook