x
Toni Holgersson

Toni Holgersson
Roots Norre Port
D. 2016.20.05 Kl. 19:30

Toni Holgersson

Efter flertalet grammisnomineringar är en av landets största oc bästa åtskrivare och tolkare Toni Holgersson aktuell med nytt material.
Första singeln ²Gul Tamburin² släpps i maj 2016 och följs sedan av ett albumsläpp i september 2106.

Toni Holgersson albumdebuterade 1989 med sitt självbetitlade album som blev grammisnominerad som bästa nykomling. Ett samarbete med legendariska Kjell Andersson på EMI inleddes 1993 där gjordes albumen Blå Andetag och Lyckliga slut. I samband med detta turnerade han bl.a med Lisa Ekdahl, Björn Afzelius och Mikael Wiehe med Visor och rosor runt Sverige.

2005 kom det ett livstecken i form av "Tecken på liv"och därefter, 2007, släpptes ²Psalmer², ett samarbete med Lasse Englund och Irma Schultz Keller.

Maj 2010 släpptes Toni Holgerssons åttonde skiva "Ibland kallar jag det kärlek" även detta album blev Grammisnominerad som bästa Folkmusik/Visa.
Albumet var det första i en triologi producerad av sonen och artisten Dante Kinnunen.
Hösten 2012 släppte Toni albumet Sentimentalsjukhuset där han blandar egna sånger och tolkningar av bl a Leonard Cohen, Veronica Maggio och Charlie Engstrand. Även den här gången blev Toni Grammisnominerad i kategorin Folkmusik/visa för årets bästa album.
Toni Holgersson medverkar även på samlingsdivor som Taube, Sånger om barn,Dubbel Trubbel, Stolta stad och Med ögon känsliga för grönt.

Nu är Toni Holgersson tillbaka med ett nytt fullängdsalbum som är den avslutande delen i en trilogi som startades med skivsläppet 2010.
Konsert tid: ca 2 h utan paus.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se.
Förbokade o förbetalda biljetter senast kl 17.00 konsertdagen. Dessa biljetter går inte att hämta i kassan på spelstället.
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.