x
Katatonia + Agent Fresco + VOLA

Katatonia + Agent Fresco + VOLA
PUSTERVIK
D. 2016.28.10 Kl. 19:00

Live Nation presenterar:
Katatonia
Support: Agent Fresco + VOLA
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 28 oktober 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Svenska death-doompionjärerna Katatonia på omfattande Europaturné - tre stopp i Sverige
Katatonia släppte sitt första album redan 1993 och har hunnit släppa totalt 10 skivor genom åren - med album nr. 11, "The Fall of Hearts", smygandes runt hörnet - med 20 maj som releasedatum. I albumets efterdyningar står en omfattande Europaturné på schemat - där bandet spelar på hemmaplan i Sverige vid tre tillfällen. 25 september på KB i Malmö, 28 oktober på Pustervik i Göteborg och 29 oktober på Debaser Medis i Stockholm.

Stockholmsbandet Katatonia bildades av sångaren Jonas Renkse och gitarristen Anders "Blakkheim" Nyström 1991. Bandets första skivor ses av många som stilbildande och tonsättande i subgenren death-doom, tillsammans med band som My Dying Bride, Paradise Lost och Autopsy. Bandets musik har dock rört sig mellan, och influerats av, olika genres genom åren; så som black-doom, doom metal, gothic metal och metalgaze – men alltid med Katatonias säregna prägel på musiken, som har förvandlat femmannabandet till ett världsnamn på metalscenen.

De svenska stoltheterna har fans världen över och har uppträtt för fulla hus i jordens alla hörn. De har spelat live med band som Opeth, The Devin Townsend Project, Paradise Lost och Alcest. Nu ser vi fram emot deras Europaturné "Fallen Hearts of Europe 2016" och deras tre stopp i Sverige till hösten!

www.Katatonia.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook